خرید تور تابستان ایران بوم گردی

تست خبر «استعفای نجفی از شهرداری تهران»؟

پنجشنبه شب خبری در تلگرام درباره‌ی شهردار تهران شایع شد: «فوری | نجفی استعفا داد»؛ خبری که تکذیب شد اما تحلیلگران وقوع این اتفاق را در زمانی دیگر بعید نمی‌دانند.

به گزارش انصاف نیوز، علی رغم رای همه‌ی 21 عضو شورای شهر به محمدعلی نجفی برای شهرداری، اما رقابت برای نشستن بر این کرسی بسیار سنگین بوده و با انتخاب او نیز تلاش‌ها برای جایگزین کردن گزینه‌های دیگر کنار گذاشته نشده است، به اضافه‌ی این که مخالفان اصلاح طلبان نیز در حمایت از مدیریت سابق شهرداری، برای تخریب او در این مدت از هیچ تلاشی فروگذار نکرده‌اند.

پس از انتشار شایعه درباره‌ی نجفی، «علی اعطا» سخنگوی شورای شهر در توییتر نوشت: «دکتر #نجفی #شهردار منتخب هر 21 عضو و مورد حمایت شوراست. به عنوان #سخنگو ى شورا، اخبار منتشره در رابطه با دیدار و گفتگوی اعضای #شورا با شخصیت های اجرایی و سیاسی با موضوع گزینه‌ی جایگزین و هر اقدامی از این دست را از اساس تکذیب می کنم».

خود آقای نجفی هم صبح جمعه در توییتی که نشانه‌ی رد شایعه‌ی استعفاست نوشت: «در نامه‌هایی به دادستان تهران و معاون ایشان، مستندات برخی تخلفات و موارد مبهم در عملکرد مدیریت شهری گذشته را اعلام کردیم و این روند ادامه خواهد داشت».

 

موضع عضو اصولگرای شورای قبل

هفته‌ی پیش، «پرویز سروری» عضو اصولگرای شورای شهر قبلی در گفت‌وگو با تسنیم با اشاره به افزایش اعتراضات مردمی در انتقاد از عملکرد شهرداری تهران، گفت: محسن هاشمی باید به این سوال پاسخ دهد که آیا تا پیش از این نمی‌دانستید که نجفی به علت بیماری رسماً از مسولیت پیشین خود در ریاست جمهوری استعفا کردند؟

شورای شهر تهران نظر مثبتی به عملکرد آقای شهردار ندارد چرا که به زودی با اعتراض مردمی مواجه خواهند شد.

او ضمن اشاره به انتقاد اخیر رییس شورای شهر به مدیریت شهری، گفت: محسن هاشمی باید به این سوال پاسخ دهند که آیا تا پیش از این نمی‌دانستید که نجفی به علت بیماری رسماً از مسوولیت پیشین خود در ریاست جمهوری استعفا کردند؟ آیا این فرد می‌توانست در راس یکی از پرکارترین پست‌های کشور قرار بگیرد؟ مدیری که 24 ساعته باید در حال آماده باش و خدمت رسانی باشد با چنین مشخصاتی قادر به حل مشکلات و پیشامدهای شهری است؟

 

ذوق تندروها

«مهدی محمدی» خبرنگار سابق کیهان که از در دولت احمدی نژاد دستیار سعید جلیلی بود، چند روز پیش درباره‌ی عملکرد نجفی در شهرداری نوشت:

«روزی که محمد علی نجفی پا در شهرداری تهران گذاشت، اصلاح طلبان تصور می کردند باب منفعتی عظیم به روی آنها گشوده شده. هم میان نیروهایشان پست توزیع می کنند، هم کسب و کاری به هم می زنند و هم از قبل سازمان بزرگ شهرداری تهران اعتباری کسب می کنند که به کار پروژه های سیاسی آینده آنها بیاید. بازیگر نقش اول این صحنه هم بنا بود شخص آقای نجفی باشد. لکن، از قضا سرکنگبین صفرا فزود! محمدعلی نجفی، نه تنها سرمایه اجتماعی جدیدی ایجاد نکرده و نه فقط طرحی نوین از شهروندسالاری و خدمت رسانی درنینداخته، بلکه آرام آرام در حال تبدیل شدن به نمادی از لختی، سستی، کارنابلدی و حضور هیستریک و طنزآلود در شهرتهران شده است. از زلزله، تا زباله و برف، و حالا حریق، در این شهر صحنه ای برای طرح مکرر این سوال شده که “شهرداری دقیقا چه می کند؟” میراث محمدباقر قالیباف در تهران که کوهی از کار است و پیگیری و حضور و دوندگی، حالا به معیاری برای قضاوت تبدیل شده و این قضاوت در کوچه و خیابان تهران جریان دارد، بخواهند یا نه، فرقی هم نمی کند!»

 

کاندیداهای رقیب شهرداری

اعضای شورای شهر تهران در تابستان برای انتخاب شهردار هفت گزینه را در نظر داشتند؛ گزینه‌هایی که برخی از آنها در این مدت مسوولیت‌هایی در دولت کسب کرده‌اند.

حبیب الله بیطرف، معاون امور مهندسی، پژوهش و فناوری وزیر نفت است. او به حزب اتحاد نزدیک‌تر است.

محمدعلی افشانی پس از انتخاب نجفی، به معاونت عمرانی وزارت کشور رسید. اعضای اعتماد ملی از او حمایت می‌کردند.

محمد شریعتمداری هم به وزارت صنعت، معدن و تجارت انتخاب شد. شریعتمداری رییس ستاد انتخاباتی روحانی در انتخابات امسال بود.

محسن مهرعلیزاده هم به عنوان استاندار اصفهان منصوب شده است. گفته می‌شود محمدعلی عارف از او حمایت کرده بود.

حسین مرعشی همچنان در بخش خصوصی مشغول است و الهه کولایی هم که استاد دانشگاه تهران بود و هست. این دو گزینه‌ی آخر به دلایل سیاسی احتمال انتخابشان بسیار پایین بود.

در عوض، دو گزینه‌ی قدرتمند دیگر در آن زمان و حالا نیز از مهمترین گزینه‌ها برای جایگزینی به نظر می‌رسند: محسن هاشمی رفسنجانی، رییس شورای شهر و اسحاق جهانگیری، معاون اول رییس جمهور. هر دو از اعضای حزب کارگزاران سازندگی، حزبی که نجفی نیز از اعضای آن شناخته می‌شد اما دو روز پیش ارگان این حزب خبر داده که نجفی سال‌هاست عضو آن نیست. خبری که گفته می‌شود خالی کردن پشت نجفی از سوی این حزب است.

محسن هاشمی رای اول تهرانی‌ها در انتخابات که سابقه‌ی طولانی مدیریت شهری دارد، به رغم حضور در شورای شهر و انتخاب به عنوان رییس این شورا، اما همواره به مدیریت شهری نگاهی جدی‌تر از کرسی ریاست شورا داشته است. اصرار اعضای شورا برای خارج نشدن از شورا باعث شد که او در تابستان کاندیدای شهرداری نشود اما این احتمال همچنان هست که پس از نجفی او گزینه‌ی اصلی باشد.

اسحاق جهانگیری که تا روزهای آخر در انتخابات ریاست جمهوری یکی از کاندیداها بود و توانست در میان افکار عمومی به ویژه حامیان اصلاح طلبان به خوبی بدرخشد، بارها پس از آن تاریخ زمزمه‌های جدایی او از دولت روحانی شنیده شده است. در صورتی که عزم او برای جدایی از دولت قوی باشد، جهانگیری از اقبال بیشتری در بین اعضای شورای شهر برخوردار است.

 

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. خوبه قبل اینکه کسی شهرداری تهران رو قبول کنه ببرن با هلیکوپتر طول و عرض تهران رو از بالا بهش نشون بدن من با قالیباف هم موافق نبودم ولی راست میگفتن که بنده خدا توی این 12 سال مسئولیت شهرداری یک روز هم نماز صبحش را توی منزلش نخونده اگرنه باید همینجوری 6 ماهه استعفا میداد
    کار اصلاح طلبان نیست خرمن کوفتن
    اصولگرا میخواهد و مرد کهن

  2. وقتی منافع 10 ملیون تهرانی زیر پای منافع جناحی از دست میرود برای ماندن نجفی که 7 ماه شهر را به امان خود رها کرد و عملکرد خود را قابل قبول میداند فتنه گری که مثلا 7ماه تلاش در زلزله و برف و بارندگی و رقاصی و نا کارامدی را در کارنامه خود دارد و همه را با بهانه بیماری و مظلوم نمایی به فراموشی تاریخی مردم سپرد

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا