خرید تور تابستان ایران بوم گردی

درباره‌ی قتل «فریدون فرخزاد»

حسین دهباشی، مستندساز، در یادداشتی تلگرامی با عنوان «در باب قتل فریدون فرخزاد» نوشت:

۱. ‏امروز سی‌وششمین سالگرد قتل فریدون فرخزاد (هنرمند و فعال سیاسی) در شهر بُن [پایتخت وقت کشور آلمان غربی] است.

گرچه با اتکا به نقدهای تند او به رهبران جمهوری اسلامی بسیاری این نظام را قاتل او می‌دانند. اما تحقیقات نگارنده نشان می‌دهد که وی به احتمال بسیار زیاد در جریان یک تصفیه خونین سیاسی به دست سازمان درفش کاویانی به رهبری منوچهر گنجی کشته شد.

درفش کاویانی در آن مقطع مورد حمایت مالی سیا و دفاتر متعددی در اروپا و آمریکا و دارای شاخه نظامی و ایستگاه‌های رادیویی در ترکیه و عراق بود.

۲. ‏به گواه آشنایان فرخزاد او که از همکاری درفش کاویانی و مجاهدین خلق با رژیم بعث عراقی در جریان جنگ با ایران شوکه شده بود، علیرغم مخالفت با رهبران جمهوری اسلامی تصمیم‌ گرفت به ایران بازگشته و ضمن نگهداری از مادر پیرش بر علیه فرقه رجوی افشاگری کند.

چند روز قبل از بازگشت اما در محل اقامت‌اش سلاخی شد. خشم یاران سابق وی به حدی بود که حاضر نشدند هزینه کفن و دفن او را پرداخته و به ناچار در قبری رایگان از سوی شهرداری بن دفن شد.

۳. ‏م.گنجی البته نقش درفش کاویانی را در قتل ف.فرخزاد نمی‌پذیرد اما درگفتگو با نگارنده (۱۳۸۸/جرج‌تاون/ پروژه تاریخ شفاهی ایران) به صراحت از تغییر علنی ظاهر و رفتار فرخزاد در اواخر عمر و حتی روابط پنهان او با سفارت ایران در آلمان و قصد وی برای بازگشت می‌گوید.

فیلم‌ کامل این گفتگو برای همه علاقه‌مندان در کتابخانه ملی ایران در دسترس است.

گاف هیجان‌زده نوری‌زاده درباره‌ی قتل فرخزاد

ناگفته‌های اکبر خوشکوشک درباره نوری‌زاده

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. دکتر منوچهر گنجی در اواسط سال‌های چهل تازه از خارج از ایران بعد از پایان تحصیلاتش بایران برگشته بود و حقوق بین‌الملل در دانشکده حقوق دانشگاه تهران تدریس می‌کرد من در سال آخر شاگرد او بودم با شخصیتی که او داشت اصلا باور نمیکنم که او در قتل فرخزاد یا هرکس دیگر شرکتی داشته باشد

    7
    2

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا