خرید تور تابستان ایران بوم گردی

بازتاب سفر روحانی به عراق در رسانه‌های بین‌المللی

رسانه‌های خارجی همزمان با سفر رئیس جمهور روحانی به عراق به‌طور کامل و با جزئیات به پوشش این رویداد خبری پرداختند و دستاوردهای این سفر به‌ویژه در حوزه اقتصادی را مورد توجه قرار دادند.

به گزارش ایسنا، شبکه بلومبرگ در خبر خود با این تیتر نوشت: ایران و عراق روابط اقتصادی خود در حالی‌که آمریکا در حاشیه قرار دارد، تقویت کردند.

بلومبرگ در ادامه با اشاره به اینکه عراق باید تحت فشارهای واشنگتن میان ایران و آمریکا انتخاب کند، تاکید کرد: به نظر می‌آید که روحانی پیروز شده است. وی در جریان سفر سه روزه خود که روز چهارشنبه (امروز) به پایان می‌رسد با همتای عراقی خود دیدار کرد، به موضوعات اقتصادی پرداخت، به اماکن مذهبی رفت و با رهبران اقوام مختلف عراق دیدار داشت. این در حالی است که دونالد ترامپ رئیس جمهور آمریکا پس از ۱۶ سال حضور نظامی در عراق، در سفر دسامبر ۲۰۱۸ خود به این کشور به دلیل سفری که از پیش اعلام نشده بود خشم دیپلماتیک ایجاد کرد و تنها در یک پایگاه نظامی آمریکایی در عراق برای نیروهایش سخنرانی کرد و حتی با یک مقام عراقی هم دیدار نداشت.

این شبکه خبری همچنین بخش‌هایی از اظهارات احسان الشمری تحلیلگر سیاسی عراقی را منتشر کرد که گفته است: پیام اصلی سفر روحانی به عراق برای آمریکا است، مبنی بر اینکه ایران به‌طور گسترده حضور دارد و در حال توسعه روابط است.

همچنین خبرگزاری آناتولی با پرداختن به سفر سه روزه روحانی به عراق گزارش داد: رئیس جمهوری ایران امروز با آیت‌الله سیستانی، مرجع شیعیان در نجف دیدار کرد. وی علاوه براین با مقامات بلند پایه عراقی، شامل رئیس جمهور، نخست وزیر، رهبران سیاسی و مذهبی و نمایندگان اقوام مختلف در عراق دیدار داشت.

روزنامه آیریش تایمز نیز در گزارش خود از سفر اخیر روحانی به دستاوردهای این سفر در حوزه روابط تجاری و اقتصادی پرداخت و نوشت: امضای چندین قرارداد و توافق در حوزه‌های تجاری و انرژی نشان دهنده ارتباط نزدیک میان این دو کشور بزرگ شیعه است.

این روزنامه ادامه داد: روحانی در حالی سفر سه روزه خود به عراق را چهارشنبه به پایان می‌رساند که چندین قرارداد در حوزه روابط تجاری و انرژی و به‌علاوه توافق ایجاد خط راه آهن برای مرتبط کردن دو کشور همسایه امضا کرده است. این قراردادها نشان دهنده ارتباط نزدیک میان ایران و عراق و به چالش کشیدن دولت آمریکا است که فشارها بر بغداد برای کاهش روابطش با ایران را افزایش داده است.

علاوه براین، روزنامه اورشلیم پست در این باره نوشت: رئیس جمهور ایران با یک هیئت بزرگ در سفری سه روزه به عراق رفت و تمام آنها بر سر میز دیدارهایش با مقامات عراقی حضور داشتند؛ دست کم ۱۶ مرد در هر طرف میز نشسته بودند.

این روزنامه صهیونیستی در ادامه حضور این تعداد در هیئت ایرانی را نشان دهنده قدرت ایران در عراق دانست و نوشت: ایران می‌خواهد نشان دهد که قوی‌ترین شریک عراق است.

پایگاه خبری المانیتور سفر حسن روحانی به عراق را سفری “پر هیجان” به کشور همسایه‌اش توصیف کرد و گزارش داد: یک دستور کار که به لحاظ سیاسی و اقتصادی گوناگون بوده که برای ایران، عراق و منطقه در این برهه زمانی خاص معانی زیادی دارد، سبب شده تا این سفر به میزان زیادی اهمیت پیدا کند.

المانیتور همچنین این سفر را نقطه همگرایی میان جناح‌های سیاسی رقیب در ایران توصیف کرد که به نظر این پایگاه در برخی موارد در سیاست خارجی با یکدیگر اتفاق نظر ندارند.

خبرگزاری آسوشیتدپرس نیز به دیدار رئیس جمهوری کشورمان با آیت‌الله سیستانی، مرجع عالیقدر شیعه در نجف پرداخت و گزارش داد که این اولین دیدار از سوی یک مقام ایرانی در این سطح است.

آسوشیتدپرس افزود: این دیدار روحانی اعتبار خوبی برای وی در داخل کسب می‌کند. او به تازگی در ایران تحت فشار قرار گرفته بود و به دلیل شرایط اقتصادی نیز مورد انتقادات شدید است.

شبکه بی‌بی‌سی نیز گزارش داد: رئیس جمهوری ایران که برای سفر رسمی به عراق رفته است، امروز با آیت‌الله علی سیستانی از مراجع تقلید پرنفوذ شیعه در این کشور که ساکن شهر نجف است، دیدار کرد.

بی بی‌سی افزود: این اولین دیدار یک رئیس جمهور ایران با آیت الله سیستانی در عراق است. آیت‌الله سیستانی پیش از این با برخی مقام‌های جمهوری اسلامی ایران که به عراق سفر کرده‌اند، از جمله اکبر هاشمی رفسنجانی، رئیس پیشین مجمع تشخیص مصلحت نظام در نجف دیدار کرده بود.

شبکه یورو نیوز نیز دیدار حسن روحانی با آیت‌الله سیستانی را خبرساز توصیف کرد و گزارش داد که وزیر امورخارجه ایران و سفیر تهران در بغداد نیز روحانی را در این دیدار همراهی کردند.

خبرگزاری فرانسه نیز با انتشار گزارشی در این خصوص، دیدار حسن روحانی با آیت‌الله سیستانی را نخستین ملاقات این مرجع عالی شیعیان عراق با یک رئیس جمهوری ایران توصیف و تاکید کرد که این مرجع شیعیان به ندرت با مقامات دیدار می‌کند.

در این گزارش همچنین به نقش آیت‌الله سیستانی در اعلام فراخوان عمومی برای مبارزه مردمی با تروریست‌های داعش در خاک این کشور در سال ۲۰۱۴ اشاره شده است که زمینه تشکیل بسیج مردمی عراق تحت عنوان نیروهایحشد الشعبی را فراهم کرد.

شبکه العربیه، شبکه اسکای نیوز، شبکه الجزیره و ده‌ها شبکه عراقی و عربی زبان منطقه در کنار شبکه‌های بی‌بی‌سی عربی، سی‌ان‌ان عربی، شبکه روسیا الیوم و برخی دیگر از شبکه‌های فرامنطقه‌ای در یک یا چند نوبت به بازتاب سفر روحانی به عراق به ویژه در زمینه توافقات اقتصادی، همکاری‌های مرزی و نیز تقابل با آمریکا پرداختند.

بی بی سی عربی، علاوه بر پوش تلویزیونی این سفر، در گزارشی در سایت خود هم به موضوع سفر روحانی پرداخته و تلاش کرده تا رقابت میان ایران و آمریکا را بیشتر مورد توجه قرار دهد.

این شبکه در گزارش خود با بیان سابقه‌ای از روابط ایران و عراق و نیز حضور همزمان آمریکا و ایران در این کشور، در پایان نتیجه‌گیری کرده است که ظاهراً بغداد در حال رفتن به سمتی است که بتواند نوعی توازن در تعامل خود با این دو کشور تأثیرگذار بر عراق، برقرار کند.

شبکه روسیا الیوم نیز در ۲۴ ساعت گذشته در بخش‌های مختلف خبری خود به بازتاب سفر رئیس جمهور کشورمان به عراق پرداخته و در سایت خود نیز دیدار حسن روحانی با آیت الله سیستانی را مورد توجه قرار داده است.

روزنامه القدس العربی هم در گزارشی مفصل با تشریح برنامه‌های سه روزه سفر روحانی به عراق، به بحث دیدار مقامات مختلف این کشور با رئیس جمهور کشورمان پرداخت.

القدس العربی با بازنشر بخش‌هایی از سخنان روحانی و مقامات عراقی از جمله رئیس جمهور و نخست وزیر این کشور، این سفر را یک فرصت تاریخی خوانده و روابط میان ایران و عراق را رو به رشد دانسته است. این روزنامه که دفتر آن در لندن قرار دارد در گزارش خود اشاره‌ای هم به رقابت‌های ایران و آمریکا کرده است.

شبکه العربیه عربستان هم علاوه بر پوشش سفر روحانی به عراق و دیدار او با آیت‌الله سیستانی در چند نوبت از برنامه‌های خبری و تحلیلی خود، در سایت اینترنتی شبکه هم به این موضوع پرداخته و البته تلاش کرد با پررنگ کردن مسائل حاشیه‌ای، دست‌آوردهای این سفر را تحت الشعاع قرار دهد.

شبکه الجزیره هم با اشاره به انگیزه‌های اقتصادی سفر، در این باره نوشت: مقابله با تحریم‌های آمریکا اولویت روحانی در این سفر بوده است. این شبکه قطری به امضای توافق نامه‌های مختلف میان ایران و عراق در این سفر و همچنین واکنش برایان هوک، رئیس گروه اقدام علیه ایران در وزارت خارجه آمریکا به سفر روحانی پرداخت.

این شبکه در ادامه نوشت: در سایه تنش‌های تهران و واشنگتن، رئیس جمهور ایران به بغداد رفت. وی برخلاف عرف دیپلماسی قبل از دیدار با عادل عبدالمهدی، نخست وزیر عراق و برهم صالح، رئیس جمهور این کشور به زیارت مرقد امام موسی کاظم علیه السلام در منطقه کاظمیه رفت.

روزنامه الاهرام مصر نیز با تیتر “روحانی در کربلا؛ واشنگتن مدعی است که تهران به دنبال تبدیل کردن عراق به یکی از استان‌های ایران است. ” به اختلافات موجود میان ایران و آمریکا از جمله در عراق پرداخت.

این روزنامه در ادامه به دیدارهای رئیس جمهور کشورمان با مقامات عراقی و امضای توافق نامه‌های مشترک میان دو کشور پرداخت.

الشرق الاوسط، روزنامه سعودی که مقر آن در لندن قرار دارد هم در رابطه با سفر روحانی تیتر زد: هشدار آمریکا به عراق نسبت به اهداف ایران.

این روزنامه در ادامه به واکنش برایان هوک به سفر روحانی به بغداد و ادعای او مبنی بر تلاش ایران برای تبدیل کردن عراق به یک گذرگاه در خاورمیانه پرداخت.

روزنامه الرای نیز نوشت: آیا ایران در عراق بر آمریکا پیروز شد؟

این روزنامه در ادامه با اشاره به دیدارهای موفقیت آمیز حسن روحانی با مقامات و شخصیت‌های عراقی و مقایسه این سفر با سفر مخفیانه دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به عراق، سفر رئیس جمهور کشورمان را موفقیت آمیز و نتیجه بخش توصیف کرد.

پایگاه خبری اهل مصر نیز نوشت: پشت پرده سفر روحانی به بغداد چیست؟ بانک‌های عراقی ابزار شکست تحریم‌های آمریکا علیه نفت ایران.

این پایگاه خبری در ادامه نوشت که سفر روحانی به بغداد یک تلاش پیچیده و جسورانه از سوی ایران برای دور زدن تحریم‌های دونالد ترامپ علیه تهران است و ایرانی‌ها از یک ماه پیش در این زمینه با بانک‌های عراقی و دولت این کشور به نخست وزیری عادل عبدالمهدی مذاکره کرده‌اند.

همچنین تقریباً تمامی شبکه‌ها و سایت‌های خبری عراقی هم سفر رئیس جمهور به عراق را به شکل ویژه پوشش دادند و دیدار حسن روحانی با آیت الله سیستانی از موضوعاتی بود که در این پوشش خبری بسیار پررنگ بود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا