خرید تور تابستان ایران بوم گردی

نادر انقطاع؛ دانشمند ایرانی پیشتاز نانوفناوری که در جایگاه برابر با اینشتین و گراهام‌بل قرار می گیرد

«نادر انقطاع برنده» جایزه «فرانکلین ۲۰۲۳» دانشمندی ایرانی- آمریکایی است که در دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا در رشته مهندسی برق و سیستم‌ها مشغول به کار است. او بنیان‌گذار حوزه متاترونیک نوری است؛ شاخه‌ای که نانوالکترونیک و نانوفوتونیک را باهم ادغام کرده است.

به گزارش ایرنا، مدال بنجامین فرانکلین یکی از قدیمی‌ترین جوایز در حوزه علم و فناوری در آمریکا و جهان است که پیش از این افراد بزرگی مثل اینشتین، تسلا، پیر و ماری کوری، اورویل رایت (یکی از برادران رایت) و الکساندر گراهام بل نیز موفق به دریافت این جایزه شده بودند.

موسسه بنجامین فرانکلین، برندگان جایزه فرانکلین در سال ۲۰۲۳ را اعلام کرد. این جایزه به خاطر دستاوردهای چشمگیر برترین محققان و دانشمندان به آنان اهدا می‌شود.

در فهرست برندگان این جایزه، نام یک دانشمند ایرانی نیز به چشم می‌خورد؛ دکتر نادر انقطاع که در شاخه مهندسی الکترونیک این مدال را دریافت کرده است.

دکتر انقطاع بعد از اعلام نامش به‌عنوان برنده این جایزه، این افتخار را بزرگترین تحسین برای تلاش‌هایش عنوان کرده است.

لیز مگیل، رئیس دانشگاه پنسیلوانیا نیز در این رابطه گفت: «پروفسور انقطاع در شاخه فرامواد و نانو اپتیک یک پیشگام بزرگ است و راه را برای قابلیت‌های انقلابی در آینده باز می‌کند.»

دکتر نادر انقطاع، استاد ندویل رمسی در دانشگاه پنسیلوانیا است و با دانشکده‌های مهندسی برق و سیستم‌ها، مهندسی پزشکی، فیزیک و نجوم همکاری دارد.

وی از پیشتازان رشته نانو تکنولوژی در جهان محسوب می‌شود. تحقیقات او در زمینه متامواد و نقش نور در نانو تکنولوژی، بر رشته‌های متعددی از نجوم و علوم کامپیوتر گرفته تا پزشکی و فنون ارتباطات تأثیر گذاشته است.

دانشمند ایرانی پیشتاز نانوفناوری که در جایگاه برابر با اینشتین و گراهام‌بل قرار می گیرد

انقطاع، مشارکت‌های مهمی در زمینه‌های متامواد، اپتیک تبدیل، اپتیک پلاسما، نانوفوتونیک، فوتونیک گرافین، نانومواد، اپتیک نانوسکیل، نانو آنتن‌ها و آنتن‌های مینیاتوری داشته است.

وی که دوره کارشناسی خود را در دانشگاه تهران به اتمام رسانده است، مدرک کارشناسی ارشد و دکتری خود را از مؤسسه فناوری کالیفرنیا دریافت کرد.

بر اساس این گزارش، مدال بنجامین فرانکلین، یکی از قدیمی‌ترین جوایز در حوزه علم و فناوری در آمریکا و دنیاست که پیش از این افراد بزرگی مثل اینشتین، تسلا، پیر و ماری کوری، اورویل رایت (یکی از برادران رایت) و الکساندر گراهام بل نیز موفق به دریافت این جایزه شده بودند.

این صد و نود و نهمین سالی است که این موسسه، از بزرگترین چهره‌ها در عرصه علم، مهندسی و صنعت تقدیر می‌کند. کسانی که الگوهای بزرگی برای نسل بعدی پیشگامان در عرصه علم خواهند بود و با تلاش‌ها و زحمات‌شان آینده بهتری را برای همه ما رقم می‌زنند.

مراسم اهدای جوایز موسسه فرانکلین در روز پنجشنبه ۲۷ آوریل سال ۲۰۲۳ برگزار می شود.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا