خرید تور تابستان ایران بوم گردی

«با ورود به فضای مجازی دیگر پایتخت مفهوم گذشته را ندارد»

سعییدرضا عاملی، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، گفت: زمانی که در مورد جابجایی پایتخت ایران از تهران بحثی به میان آمد پیشنهاد من این بود که به فضای مجازی منتقل شویم، چرا که با ورود به فضای مجازی دیگر پایتخت مفهوم گذشته را ندارد و در آن دیگر مشکلات مربوط به ارتباطات با پایتخت در فضای فیزیکی را نخواهیم داشت.

به گزارش سیتنا، چهارمین پنل تخصصی اولین مجمع نوآوری آسیا و اقیانوسیه (اکوسیستم نوآوری و فن‌آوری زیر یک سقف)، به ریاست دکتر سعید رضا عاملی دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در سالن خلیج فارس نمایشگاه بین‌المللی تهران برگزار شد.

موضوع این پنل نوآوری‌های برخاسته از بستر جامعه (Grassroots Innovation) بود که در آن نمایندگانی از کشورهای مالزی، هندوستان، بنگلادش و همچنین مأمور امور اقتصادی اسکاپ (ESCAP) به ارائه گزارشی از فعالیت‌ها و نظرات خود بابت توسعه پایدار و کاهش فقر در جهان پرداختند.

دکتر عاملی به عنوان رئیس پنل در ابتدا خاطرنشان کرد: نوآوری برخاسته از بستر جامعه (Grassroots Innovation) به عنوان ترکیبی از جامعه و نوآوری تلقی می‌شود که در مورد اینکه چگونه ما بتوانیم نوآوری‌ها را همراه با جامعه کنیم و از مزیت‌های جامعه در مورد آن بهره مند شویم، صحبت به میان می‌آورد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی افزود: بر اساس تعریف (Grassroots Innovation) نوآوری صرفاً موضوع مورد بحث دانشگاه‌ها نیست و نوآوری صرفاً محدود به کارخانه‌های تجاری نمی‌شود.

وی ادامه داد: در حال حاضر مهمترین موضوع نوآوری ارتباط آن با توسعه تکنولوژی‌های جدید است که در مورد ۵ محور عمده بحث می‌کند.

دکتر عاملی افزود: وقتی ما در مورد تکنولوژی‌های جدید صحبت می‌کنیم در واقع از زبان جدیدی سخن می‌گوئیم که با محیط دیجیتالی ارتباط پیدا می‌کند و یک محیط عددی است که با بسیاری از تغییرات ریاضی همراه می‌شود.

وی ادامه داد: در عرصه کوانتوم محدودیتی پیرامون ریاضیات وجود ندارد و محیط دیجیتال فضای مناسب را برای نوآوری‌ها و ریاضیات فراهم می‌آورد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی خاطرنشان کرد: جنبه دوم تکنولوژی‌های جدید شبکه تعاملات ارتباطاتی است که شنوندگان را به عنوان گیرندگان پیام تبدیل به کاربران مستقلی کرده است.

وی افزود: این اتفاق باعث ایجاد تعاملات یک به یک، یک به بسیار و بسیار به بسیار کاربران شده است.

دکتر عاملی ادامه داد: سومین جنبه تکنولوژی‌های جدید موضوع Hyper-Mediacy است که در مورد چگونگی ارتباط با یکدیگر بدون طی فرآیندهای گسترده و مشکلات بوروکراتیک بحث می‌کند.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران در ادامه گفت: چهارمین جنبه تکنولوژی‌های جدید در مورد Smart Brain است که در این عرصه ما دیگر از مشکلاتی چون آلزایمر در میان انسان‌ها ترسی نداریم، چرا که با تکنولوژی‌های جدید دیگر فراموشی نداریم.

وی افزود: تکنولوژی در حال ارائه همه اطلاعات فعال و در دسترس برای همگان و در هر لحظه است و این جنبه از تکنولوژی‌های جدید بسیار حیرت انگیز است.

دکتر عاملی گفت: پنجمین جنبه تکنولوژی‌های جدید بسیار مهم تلقی می‌شود و آن اینکه دیگر چیزی به عنوان «مرکز» وجود ندارد چرا که با تکنولوژی‌های جدید هر دیتا و اطلاعاتی را در هر نقطه از جهان که بخواهید در دسترس خواهید داشت.

وی افزود: ویژگی تکنولوژی این است که دیگر محدود به قلمروهای جغرافیایی نیست و در آن دیگر محدودیت و پایتخت معنایی ندارد.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی گفت: زمانی که در مورد جابجایی پایتخت ایران از تهران بحثی به میان آمد پیشنهاد من این بود که به فضای مجازی منتقل شویم، چرا که با ورود به فضای مجازی دیگر پایتخت مفهوم گذشته را ندارد و در آن دیگر مشکلات مربوط به ارتباطات با پایتخت در فضای فیزیکی را نخواهیم داشت.

وی ادامه داد: در فضای مجازی مشکلات تراکنش‌های بوروکراتیک و مالی نیز برطرف شده به راحتی در دسترس خواهد بود.

استاد گروه ارتباطات دانشگاه تهران خاطرنشان کرد: نوآوری برای جامعه نگاهی است که به مصلحت عمومی جامعه توجه می‌کند و نگاهی همه جانبه نگر به همراه دارد که باید بتواند ضمن حل مسائل مردم و جامعه، سلامت و تعالی جامعه را نیز مورد توجه قرار دهد.

وی ادامه داد: در این زمینه باید از هر نوع نوآوری که موجب تخریب انسان، جامعه و طبیعت شود پرهیز کرد.

دکتر عاملی افزود: از این منظر نوآوری اجتماعی باید در چارچوب اهداف متعالی الهی حرکت کند و با پرهیز از نوآوری‌های مخاطره آمیز نظیر سلاح‌های کشتار جمعی یا تحریک غیرطبیعی هیجانات فردی و اجتماعی تلاش کند تا در جهت تأمین سلامت و تعالی انسان گام بردارد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا