خرید تور تابستان ایران بوم گردی

سه سناریو برای قیمت ارز

سید عادل میرزاده در روزنامه اعتماد نوشت؛ در روزها و هفته‌ های اخیر گمانه‌ زنی‌ ها و تحلیل‌ های متفاوتی نسبت به ارز و روند قیمتی آن ارایه شده اما اکثر این تحلیل‌ها بیشتر شبیه نظریه‌پردازی‌های شخصی و اقدام به پیشگویی آینده نامعلوم هستند و کمتر ریشه و پایه در اعداد و ارقام و واقعیت‌ها داشته و به تحلیل بنیادی این بازار نمی‌پردازند.

اگر بخواهیم تحلیلی بنیادی از این بازار داشته باشیم، باید به ۳ سناریوی متفاوت اشاره کرد که هر کدام درصد و احتمال خود را داشته و در صورت وقوع، قیمت ارز را به گونه‌ای متفاوت تحت تاثیر قرار می‌دهند.

در سناریوی اول جنگ یا درگیری نظامی صورت نمی‌گیرد اما اقتصاد، کم‌رمق و به دلیل تحریم‌ها و محدودیت‌های زیاد در بخش واردات دچار رکود است.

در سناریوی دوم نیز جنگ و درگیری نظامی صورت نگرفته و اقتصاد کم‌رمق و دچار رکود شدید است. برخلاف سناریوی اول دولت و بانک مرکزی سیاست‌های انقباضی در پیش گرفته و از آن طریق رشد تورم کندتر شده و از افزایش بی‌رویه نقدینگی در اقتصاد جلوگیری می‌شود.

در سناریوی سوم احتمال فضای عدم قطعیت در اقتصاد وجود دارد. در این شرایط نااطمینانی از آینده، سبب خارج شدن سرمایه از چرخه اقتصادی، هجوم به بانک‌ ها به منظور برداشت سپرده‌ها و نابودی کامل اعتماد در اقتصاد شده و سبب سرازیر شدن حجم زیادی از نقدینگی به سمت بازار ارز می‌شود. در آن صورت قیمت ارز به سرعت و به شکل تصاعدی بالا می‌رود. باید توجه داشت که در حال حاضر، اتفاق خاصی در اقتصاد ایران رخ نداده و شرایط کلان شاخص‌های اقتصادی یا کسب و کار، تحول جدی به خود ندیده است، بنابر این هنوز زود است درباره ارقام پایین‌تر نرخ ارز گمانه‌زنی کرد و به نظر می‌رسد باید سناریوهای آینده را بر مبنای سیاست خارجی ایران و اثر آن بر روابط اقتصادی بازار سنجید.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا