خرید تور تابستان ایران بوم گردی

دو عضو اهل دعوای شخصی جلسات شورای انقلاب فرهنگی

شرق نوشت: براساس آنچه تاکنون رسانه‌ای شده است، حسن روحانی برای دومین‌بار در 12 ماه گذشته مجبور به نیمه‌کاره رهاکردن جلسه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی شده است. هر دوبار هم بابت حملات دو چهره صدا و سیمایی بوده است؛ بار اول رئیس سابق رسانه ملی؛ یعنی عزت‌الله ضرغامی و این‌بار، سخنران ثابت رسانه ملی؛ یعنی حسن رحیم‌پورازغدی.

بار اول ضرغامی به حسن روحانی حمله کرده بود که چرا از فیلترینگ انتقاد کرده است و حالا رحیم‌پورازغدی همه کاسه‌وکوزه‌های گرانی بنزین و رخدادهای بعد از آن را سر روحانی شکسته و روحانی را مقصر وضع موجود دانسته است.

رحیم پورازغدی پیش از این هم کنایه‌های زیادی به روحانی درباره اداره و محتوای جلسات شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در فضای عمومی زده بود که به نظر می‌رسید ادامه جدال درون جلسات بوده است. یک‌بار گفته بود: «… اصلا شورای‌عالی انقلاب فرهنگی را تعطیل کرده‌اند و تشکیل نمی‌شود، باوجوداین هر کسی هم بحث کند یا توهین است یا تعطیلی… آقای روحانی اصلا آدم انتقادپذیری نیست و این خیلی عجیب است… آقای روحانی وقتی در جلسه، صحبت‌ها برخلاف میلشان باشد، عصبانی می‌شود و توهین می‌کند…».

حالا هم علیرضا سلیمی، عضو هیئت‌رئیسه کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی که یک فایل صوتی منتسب به او در صحن علنی مجلس پیش از این حاشیه‌ساز شده بود، خبر داده که رحیم‌پورازغدی در جلسه دو شب پیش شورای‌عالی انقلاب فرهنگی اعتراضاتی را نسبت به گران‌کردن نرخ بنزین و این اقدام دولت داشته است و از روحانی خواسته که بابت ایجاد التهاب در کشور، توضیح دهد و پاسخ‌گو باشد که بعد از آن جدلی تند صورت گرفته و حسن روحانی جلسه این شورا را ترک کرده است.

ضرغامی هم چند روز پیش در توییتی به روحانی کنایه زده بود که توضیحاتش درباره گرانی بنزین قانع‌کننده نیست و به‌جای بارگذاری وقت باربرداری است!

به نظر می‌رسد درگیری‌های این دو عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی از جدال جناحی گذشته و به جدال شخصی رسیده است تا جایی که هر چیزی را بهانه‌ای برای حمله به روحانی می‌کنند.

گویا ضرغامی و رحیم‌پور ازغدی عامدانه می‌خواهند این جدال را ادامه دهند. نه بنزین ربطی به شورای‌عالی انقلاب فرهنگی دارد و نه دستور کار شورا درباره بنزین بوده است؛ تصمیمی است که در جلسه سران سه قوه گرفته شده و روحانی به‌عنوان رئیس‌جمهوری صرفا مسئول اجرای آن است.

بار پیش اعلام شده بود که رهبری این دو را از حضور در جلسات شورای‌عالی انقلاب فرهنگی منع کرده است که بعدا تکذیب شد. البته ضرغامی مدعی شده بود که روحانی دستور داده او و رحیم‌پورازغدی دیگر در جلسات شورای انقلاب فرهنگی دعوت نشوند. رحیم پورازغدی هم گفته بود آخرین خبری که شنیده‌ام این است که رئیس شورا چند نفر را نام برده و گفته اینها دیگر نباید به شورا بیایند و شاید یکی، دو ماه دیگر نیز این جلسات تشکیل نشود؛ اما من خود از صحت‌وسقم این اخبار مطمئن نیستم.

اتفاقات بعدی؛ یعنی حضور هر دوی آنها در جلسات شورا نشان داد که ادعایشان چندان اساسی نداشته است. حسام‌الدین آشنا زمانی در توییتی نوشته بود: «خوب است دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی سیاهه حضور و غیاب و تأخیر و میزان سخنان هر یک از اعضا را منتشر کند. چه‌بسا بتوان در صورت تصویب اعضا متن صورت‌جلسات را هم منتشر کرد البته با حذف شوخی‌ها و سخنان نه‌چندان مناسب برخی متأخرین و مستعجلین!».

اخیرا بر سر انتصاب و انتخاب دبیر جدید شورای‌عالی انقلاب فرهنگی؛ یعنی سعیدرضا عاملی، عزت‌الله ضرغامی، یکی از این دو مرد حاشیه‌ساز شورا، افشاگری‌های عجیب‌وغریبی کرد. ضرغامی در توییتی نوشته بود که وحید حقانیان از بیت با اعضا تماس گرفته تا آنها را متقاعد به رأی‌دادن به سعیدرضا عاملی کند.

ضرغامی نوشته بود: «پس از بررسی بیشتر در این خصوص یقین پیدا کردم دخالت آقای وحید حقانیان در مسئله انتخاب آقای دکتر عاملی بدون مجوز معظم‌له و خودسرانه بوده است».اما علی جنتی، وزیر سابق ارشاد و فرزند احمد جنتی و محمد مهاجری، مخالفت‌های صریح و ضمنی با آمدن عاملی را از زاویه دیگری تحلیل کرده‌اند.

جنتی در صفحه اینستاگرام خود نوشته بود: «سؤال این است که شخصیتی با این ویژگی‌های برجسته چرا از سوی برخی عناصر عضو شورای‌عالی انقلاب فرهنگی و همفکران آنان در برخی رسانه‌ها مورد مخالفت قرار گرفته است. پاسخ این سؤال را باید صرفا در گرایش‌های سیاسی و وابستگی‌های جناحی آنان دریافت زیرا احساس می‌کنند دبیرخانه شورای‌عالی انقلاب فرهنگی که سالیان طولانی در دست همفکران سیاسی آنان بوده ممکن است دچار تغییراتی شود بدون آنکه به منافع ملی کشور و رشد و تقویت این نهاد مهم فرهنگی بیندیشند…».

محمد مهاجری، فعال رسانه‌ای هم در واکنش به انتقادات عزت‌الله ضرغامی به انتصاب سیدسعیدرضا عاملی به‌عنوان دبیر شورای‌عالی انقلاب فرهنگی در توییترش نوشته بود: دبیر جدید شورای انقلاب فرهنگی را نمی‌شناسم. اما این‌طور که برادر ضرغامی علیه او خیز برداشته، آدم یاد جمله پشت‌کامیونی «الحسود لایسود» می‌افتد.

شورای‌عالی انقلاب فرهنگی سخنگو ندارد یا اگر دارد، فعال نیست. عرف و روند کار شورا این‌گونه بوده که تاکنون دسترسی به دبیر شورا برای همه خبرنگاران و رسانه‌ها از همه طیف‌ها به صورت برابر میسر نبوده است. جلسات شورای‌عالی انقلاب فرهنگی پشت درهای بسته و بدون حضور خبرنگار برگزار می‌شود. دبیر پیشین شورا هم اگر تا پیش از این سالی یک‌بار نشست خبری برگزار می‌کرد، بسیار محدود و با حضور رسانه‌هایی خاص بود. شورای‌عالی انقلاب فرهنگی نسبتا نهاد ثروتمندی است و در سه سال 93 تا 96، بالغ بر 150 میلیارد تومان بودجه مصوب داشته، اما کمتر کسی از دستاوردهای بودجه‌ای آن اطلاع دارد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا