خرید تور تابستان ایران بوم گردی

“کالاهای ایرانی را خارجی‌ها صادر می‌کنند”

عضو اتاق بازرگانی تهران با اشاره به عدم توسعه ظرفیت تولید کشور گفت: بازاریابی تجار ایرانی در پی سیاه‌نمایی رسانه‌های خارجی و عدم آشنایی برخی تجار ایرانی به روابط بین‌المللی به‌سختی انجام می‌شود.
به گزارش انصاف نیوز، حمید حسینی  خزانه دار اتاق بازرگانی تهران اظهار کرد: توان تولیدی و ظرفیت‌های تولید که در چند سال گذشته توسعه نیافته‌اند یکی از مهم‌ترین علل محدودیت‌های صادراتی محسوب می‌شود، از این رو امکان توسعه صادراتی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه به‌دلیل کمبود نقدینگی تولید آن‌چنان که باید صورت نمی‌گیرد، ادامه داد: بازاریابی تأثیر به‌سزایی در روند صادرات دارد که ایرانی‌ها آن‌چنان بازاریاب خوب و بین‌المللی نیستند.
او یادآور شد: در کشورهای دیگر افراد صادرکننده خوب کنار شرکت‌های چندملیتی به صادرات می‌پردازند که در ایران این شرکت‌ها در تولید، صادرات و تجارت ایران ورود نکرده‌اند که این موضوع نکات مثبت و منفی کنار یکدیگر دارد.
عضو هیات نمایندگان اتاق بازرگانی تهران تصریح کرد: عمده فعالیت‌های صادرات در برخی کشورها از طریق شرکت‌های چندملیتی صورت می‌گیرد که  این موضوع در پی اتصال اقتصاد این کشورها به بازارهای جهانی و عضویت در ‌WTO ایجاد شده و در این در حالی است که  ایران برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی با موانع متعددی روبه‌رو است.
وی با اعلام “در کشور آن‌چنان تاجر آشنا به اصول روابط و سفرهای بین‌المللی نداریم” خاطرنشان کرد: در ایران عمده صادرات توسط شرکت‌های خارجی همچون چینی‌ها که در چند وقت گذشته به‌دنبال فروش کالا به ایران بوده‌اند و در حال حاضر خریدار و صادرکننده کالای ایرانی هستند کنار افغان‌هایی که کالا را در ایران خرید و به افغانستان صادر می‌کنند، صورت می‌گیرد.
حسینی یادآور شد: در شهرهای مرزی عراقی‌ها کالا را به‌صورت ریالی خریداری و به‌شخصه به عراق صادر می‌کنند که این موضوعات کنار عدم‌حضور پررنگ تجار ایرانی در بازاریابی از موانع صادرات کالای ایرانی محسوب می‌شود.
عضو هیات رییسه اتاق بازرگانی تهران بیان کرد: از گذشته دولت برای صادرات و صادرکننده برنامه‌های خوبی داشت که این برنامه‌ها در چند سال گذشته عملی نشده اما رفع موانع صادرات، احیای شورای عالی صادرات و بحث جوایز صادراتی از اقدامات تأثیرگذار و مثبت در روند صادرات است.
وی تأکید کرد: روابط‌ بین‌المللی به‌گونه‌ای است که تلاش و فعالیت تجاری در دنیا بسیار مشکل است و سیاه‌نمایی رسانه‌ای در دنیا سبب شده بازاریابی، فعالیت‌های تجاری و رفت‌و‌آمد به‌عنوان تاجر به کشورهای دیگر بسیار سخت باشد، از این رو تجار به‌عنوان توریست به کشورهای دیگر سفر می‌کنند.
عضو هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی ایران، با بیان اینکه با شرایط این‌چنینی صادرات و توسعه صادرات شاهکار است، خاطرنشان کرد: بخشی از فرصت‌های ایجاد شده در رابطه با صادرات کالا در پی تحولات منطقه بوده است.
حسینی بیان کرد: صادرات پسته، فرش و زعفران به‌شیوه سنتی بوده و برای خود توانسته شبکه‌ای ایجاد کند که مورد قبول است اما معمولاً محصولات جدید همچون پتروشیمی دارای این شبکه نیستند و در مقوله صادرات و برنامه ریزی بلندمدت وارد نشده‌ایم.
وی در پاسخ به سؤالی مبنی بر اینکه آیا کیفیت کالاهای صادراتی کشور مورد قبول است، گفت: 10 قلم کالای عمده صادراتی کشور که محصولات پتروشیمی، کالای معدنی، کالای ساخته شده و کالای نیمه‌ساخته شده است دارای استاندارد جهانی بوده و تکنولوژی مورد استفاده در کشور با تکنولوژی روز هم‌خوانی دارد، از این رو تصور می‌شود در رابطه با کیفیت مشکلی وجود نداشته باشد.
عضو هیات نمایندگان اتاق ایران ادامه داد: اما برخی افراد برای به دست آوردن سود بیش‌تر محصولات درجه یک تولیدی کشور را قبل از صادرات با مواد دیگری مخلوط می‌کنند که نشان از عدم‌کیفیت کالای تولیدی کشور نیست بلکه سودجویی فرد است.
حسینی در پایان با تأکید بر رفع موانع بین‌المللی گفت: باید انعقاد تفاهم نامه‌های دوجانبه و چندجانبه بین کشورهای دیگر مورد توجه قرار گیرد، زیرا تعرفه ترجیحی بین کشورهای دیگر باعث شده بازار رقابتی کالای ایرانی دچار آسیب شود.
انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا