اگر احمدینژاد ۱۴۰۰ بیاید…
/گفتوگو با عباسیفرد و خورشیدی/

زهرا منصوری، انصاف نیوز: محمدرضا عباسیفرد-عضو سابق شورای نگهبان- به انصاف نیوز میگوید حضور احمدینژاد میتواند معادلات انتخابات را بر هم بریزد و ممکن است نظر شورای نگهبان دربارهی تایید صلاحیت او تغییری کند و از سوی دیگر سردار خورشیدی -پدر داماد احمدینژاد- نیز میگوید «حضور احمدی نژاد مانع حضور برخی از کاندیدها مثل آقای رئیسی میشود و کسی توانایی رقابت با آقای احمدینژاد را ندارد».
در روزهای اخیر اخباری در رسانهها منتشر میشود حاکی از حضور محمود احمدینژاد رئیس جمهوری پیشین در انتخابات ۱۴۰۰ است، به گفته محمد جواد ابطحی- نماینده سابق مجلس- امکان تایید صلاحیت محمود احمدی نژاد وجود دارد و حتی ادعا میشود که در این باره رایزنی ها صورت گرفته است. اگر احمدی نژاد تایید صلاحیت شود، روند انتخابات به چه سمتی خواهد رفت؟ با وجود اینکه در دورهی پیش رد صلاحیت شد، گفته میشود امکان تایید صلاحیت او وجود دارد؛ درصورت صحت، دلیل این تغییر نظر شورای نگهبان چه میتواند باشد؟ در دور قبل رهبری پشت بلندگو خطاب به آقای احمدی نژاد گفتند صلاح نیست که بیاید، این نظر ممکن است تغییری کرده باشد؟ رایزنیهای پشت پرده چقدر در تایید صلاحیت نامزدها موثر است؟ باوجود گمانهها دربارهی تایید صلاحیت احمدی نژاد آیا امکان تایید صلاحیت رییس جمهورهای پیشین مثل خاتمی هم وجود دارد؟ در صورت آمدن او مواجههی مردم با احمدی نژاد چگونه خواهد بود و آیا حمایت اصولگرها را دارد؟
احمد خورشیدی-دبیرکل جمعیت خدمتگزاران انقلاب اسلامی- و پدر داماد احمدینژاد و محمدرضا عباسیفرد-عضو اسبق شورای نگهبان- به این پرسشها پاسخ میدهند:
- بیشتر بخوانید:
بازگشت محمود؟
خورشیدی: کسی توانایی رقابت با آقای احمدینژاد را ندارد
سردار احمد خورشیدی دربارهی احتمال تایید صلاحیت محمود احمدینژاد و کاندید شدن در انتخابات ریاست جمهوری ۱۴۰۰ به اتصاف نیوز گفت: «فعلاً آقای احمدینژاد میگوید دربارهی حضور در انتخابات ۱۴۰۰ تصمیمی نگرفته است اما او یک چهرهی سیاسی است و هشت سال رئیسجمهور بوده و در تمام نظرسنج÷یها ایشان با فاصلهی زیادی از رقبای اصلاحطلب و اصولگرا پیشی گرفته است، در یکی از کانالهای شعر و شاعری یک نظرسنجی دربارهی انتخابات ۱۴۰۰ گذاشته بودند و ایشان ۵۱ درصد از آرا را داشت و آقای رئیسی ۱۵ درصد. اقبال به آقای احمدینژاد نسبت به سال ۹۶ دو سه برابر شده است. طبیعی است ایشان باید برنامهای برای انتخابات داشته باشند، من اگر بهجای ایشان بودم حتما برنامه داشتم. ورود ایشان به انتخابات باعث میشود برخی مثل آقای رئیسی از ورود به انتخابات کنار بکشند و نیایند. البته آقای قالیباف که میآید. اگر سرچ کنید و به نظرسنجیهای کوچک و بزرگ یک نگاهی کنید، از مردم کوچه و خیابات دربارهی انتخابات ۱۴۰۰ بپرسید متوجه خواهید شد کسی توانایی رقابت با آقای احمدینژاد را ندارد.»
او در ادامه بیان کرد: «همیشه سیاست نظام بر مشارکت حداکثری بود و روش آقا این است که همیشه مشارکت حداکثری وجود داشته باشد. آقای سعید جلیلی هم گفتند که عدهای از اصولگراها با آقا جلسهای داشتند و گفته بودند اگر مشارکت حداکثری باشد یک جناح رأی نمیآورد، آقا هم گفته بود «خب رأی نیاورد، به درک» این مسئلهای نیست که بتوانیم آن را پنهان کنیم. مگر میتوان یک نظامی مثل جمهوری اسلامی بااینهمه تهدیدات بر روی مشارکت حداقلی سرمایهگذاری کند؟ وقتی این امکان وجود داد تا مشارکت حداکثری شود چه دلیلی دارد که خود را در خطر بیاندازد. شک نکنید حضور آقای احمدینژاد در انتخابات ۱۴۰۰ مشارکت را حداکثری میکند. تا الان سعی شده است که یک دوقطبی در انتخابات به وجود بیاید تا مشارکت بالا برود. سال ۷۶ چگونه مشارکت ۲۸ میلیونی شد؟ آن هم بعد از دولت مرحوم آقای هاشمی. مشکلات زیادی در جامعه بود، اجازه نمیدادند کسی نقدی کند اما آقای خاتمی آمد و با آقای ناطق مقابل هم ایستادند و مشارکت را بالا بردند و بعد رهبری گفت بهخاطر حضور میلیونی مردم در این انتخابات بیست دقیقه سجدهی شکر به جا آوردم.
برای رهبری اولویت مشارکت مردم است؛ در سال ۸۴ دوقطبیای با آقای هاشمی و احمدینژاد درست شد، اصلاً این دوقطبی میتوانست مشارکت را بالا ببرد. مشارکتی که در سال ۹۶ حدوداً هفتاد و دو درصد بوده است و چرا باید الان به سی چهل درصد برسانیم؟ چه اتفاقی میافتد یعنی باید به دنیا بگوییم دیگر مردم طرفدار ما نیستند یا طرفداری آنها از ما کم خواهد شد، هرگز چنین اتفاقی نمیافتد. هیچ آدم عاقلی این کار را نمیکند، بنابراین باید در اردوگاه اصلاحطلب هم نفر اصلی آنها تأیید شود. این جزو مزیتهای ما است و تهدید نیست بلکه فرصت است. مثلاً هرچند که آقای خاتمی ۷۷ سال سن دارد اما چه اشکالی دارد که با حکم حکومتی اجازه پیدا کند و وارد میدان شود و نیروهای اصلاحطلب، اصولگرا و عداتخواه هم بیایند. مشارکت خیلی عالی باشد، آیا این اشکال دارد؟ بر اساس اخباری که بنده از زیر میز و روی میز دارم، فکر میکنم رهبری هم چنین برنامههایی دارد.»
رایزنیهای پشت پرده را علت تغییر نگاه شورای نگهبان میبینم
او دربارهی اینکه بر اساس اخبار گویا امکان تایید صلاجیت احمدینژاد وجود دارد، در حالی که در سال ۹۶ تایید نشد، توضیح داد: «رایزنیهای پشت پرده را علت تغییر نگاه شورای نگهبان میبینم. اختلافات و تفاوت نظرهایی وجود دارد طبیعی است. هیچ رئیسجمهوری با رهبری صد درصد در تمام نقاط و موضوع گیریها یکی نیست. چون خداوند دو نفر را مثل هم نیافریده است. رهبری و رئیسجمهور هرکدام وظایف خود را انجام میدهند. اختلاف نظرهای کارشناسی هم وجود دارد و خواهد داشت. هیچ اشکالی ندارد. آقا هم فرمود اختلافنظر کارشناسی با رهبری بهمثابه مخالفت با ولیفقیه نیست.
کسانی که تصمیم میگیرند همهی جوانب را نمیبینند و به یک نوع مهندسی روی آوردند که در انتخابات دوم اسفند مجلس یازدهم آن را دیدید. مشارکتی که در ده دورهی گذشته ۶۰ درصد بود؛ به ۲۵ درصد رسید بهخاطر برخی از مهندسیهای نادرست. حالا این سیاست مشارکت کم در مجلس را در ریاستجمهوری هم پیاده کنیم؟ در آن زمان استثنا بود و کرونا آمده بود؛ الان باید چه گفت. اگر این فرایند ادامه پیدا کند و مشارکت پایین باشد به سود هیچکس در این کشور نیست بعضی از تصمیمگیرها بدون شک اشتباه میکنند و باید دست بردارند، فکر نمیکنم این بار این اتفاق بیافتد. چون اگر دوباره مشارکت پایین باشد و اگر حکومتی به سمت مشارکت حداقلی رفت، مرحلهی بعد دیکتاتوری و بعد فروپاشی است. این مسئله به ایران محدود نیست و یک واقعیت اجتماعی در دنیا است.»
پدر داماد احمدینژاد دربارهی امکان حمایت اصولگراها از احمدینژاد گفت: « اصولگراها هم مثل اصلاحطلبان دودسته هستند، یک بخش آن نخبهها هستند و گروه دیگر تودهها هستند، تودههای اصولگراها اگر مثلاً ۱۲ میلیون باشند از آنها حدوداً شش تا هفت میلیون نفر به احمدینژاد رأی میدهد. بعد نخبههای آنها هم یخشان آب میشود؛ همین الان به من خیلی پیام میدهند. سال ۸۴ ما هر روز در میدان بودیم؛ وضعیت بدتر از الان بود و اصلاً اجازه نمیدادند احمدینژاد برود و در جایی سخنرانی کند. کرونا هم نبود اما یخ آب شد و تودهها از او حمایت کردند.»
عباسیفرد: حضور احمدینژاد میتواند معادلات انتخابات را بر هم بریزد
آیا ممکن است افرادی که در شورای نگهبان رد صلاحیت شدهاند در فرصتی دیگر تأیید صلاحیت شوند؟
جواب روشن است: امکان دارد چون همانطور که امام راحل فرمودهاند ملاک حال فعلی اشخاص است بنابراین هم افراد تأیید شده ممکن است رد شوند و هم افراد رد شده ممکن است تأیید شوند. اما اینکه پرسیدهاید آیا ممکن است تأیید بعدی بعلت رایزنی و دستهای پشت پرده باشد اگر منظورتان سفارش و خواهش و پادرمیانی باشد حتماً اینطور نیست ولی اگر منظورتان اموری مثل شهادت شرعی یا استدلال منطقی و اتمام حجت باشد بله، به هر حال شورای نگهبان براساس پرونده و شرایط شخص در زمان کاندیداتوری تصمیم میگیرد.
اگر آقای احمدی نژاد تأیید شود چه تأثیری در انتخابات پیش رو دارد؟
اولا پاسخ این سوال با مردم است ولی من بر این تصورم چون از طرفی طبقه فرو دست جامعه که کم هم نیستند از او حمایت میکنند و هم مخالفان جدی و سرسختی دارند بنابراین حضور ایشان در صورت تأیید صلاحیت میتواند معادلات انتخابات را بر هم بریزد.
انتهای پیام
با سلام ، حاح آقای عباسی فرد، از شما با این سن و سال و کسوت روحانی بعیده حرفهایی بزنید که مرغ پخته رو هم به تعجب عمیق فرو میبره!!! شهادت شرعی و قسم و…. از کسانی باید پذیرفته بشه که واقعا و با تمام وجود به دین و شریعت معتقد باشه و یه لقمه شبه دار نخورده باشه. همین الان معاون طرف با پرونده چند هزار میلیاردی مثلا محاکمه شده ، خودش ۱۲ پرونده چند هزار میلیاردی داره اما تایید شده و الانم ….. بگذریم .یا همین نماینده شهر ما ، یه خونه اجاره ای داشت الان ۴ تا خونه داره و خونه تهرانش رو پارسال قبل از انتخابات ۴۰۰میلیارد تومن ارزش گذاری شده بود.این آدم تو همین انتخابات قبلی رد صلاحیت شد و بعد در دقیقه نود با رایزنی های بگفته خودش …. تاییدشو گرغت و لانم به سلامتی تو خانه ملت داره نسخه ملتو میپیچه. . متاسفانه در تایید صلاحیت ها بیشتر رابطه نقش ایفا میکنه تا ضابطه.
احمدی نژاد ۱۲ تا پرونده داشته باشه هم مثل مشایی به تهمت داره چون اصفهانی که جلوی اژه ای اعتراف کرد به مشایی تهمت زده ولی چون مشایی دادگاه رو به فوحش کشید زندانی شد
اقای احمدی نژاد و طرفدارنش یک کانال تلگرام به اسم دولت بهار دارند
از اواخر دوره اول ریاست جمهوری اقای روحانی من این کانال رو دنبال میکنم ،اینکه چطور یک شبه اعضاء کانال تلگرام در چند سال قبل از حدود ٢٧٠٠٠ به ۴٠٠٠٠٠ (إعداد تقریبی است،دقیقا یادم نیست) خود مسیله ای جدا گانه است
این توضیح مقد مه ای براى یک سوال ساده و کلیدى است که :
چرا اعضاء کانال دولت بهار با اینهمه طرفدار محکم و طرفداران حضور ایشان در انتخابات از تعداد ٣۵٠٠٠٠ بلاتر نمیره
اینکه چه تعداد از این ٣۵٠٠٠٠ مثل بنده اصلا موافق ایشان نیستیم بلکه بعنوان یک پدیده و کیس مطالعاتی این کانال را دنبال میکنیم، مشخص نیست
ربطی نداره تمام مردم ایران عاشق رهبر هستن ولی کانال تلگرام یا هر پیج مجازی در رابطه به رهبری هست رو ببینید مگه چندتا عضو دارن همه که اهل تلگرام و کانال و…نیستن احمدینژاد همه دوسش دارن احتیاج به بودن تو کانالش نیست ثابت شده ن خود من عاشقشم ولی تو کانالش نیستم
کمی فکر میکنی می فهمی که توده ی جامعه ( کارگران ، مزدبگیران و … ) آن قدر سختی دارند که به فکر حضور در فضای مجازی نباشند ، طرفداران احمدی نژاد سر شده از همه و این روزگار سخت هستند ، نوع نگاه تان خیلی سطحی است ، هواداران احمدی نژاد را باید در زاغه ها و توده جامعه دنبال کرد!!!
دلیلش یکی اینکه ..خودم من طرفدارش هستم زمانی تلگرام فیلتر شد پاکش کردم ..دو اینکه بیشتر طرفداران احمدی نژاد ساکن روستاها هستند که اصلا توی این فازها نیستن.
تو برو به فکر این باش چرا مردم فراموشکار شدند
نمیخواد بیای بگی چطوری کانال تلگرامی دولت بهار رسیده اینقدر
تو برو به فکر رفع حصرت باش به این چیزا فکر نکن که فکرت زیاد میشه
شکی توش نیست احمدینژاد اگه بیاد حداقل هفتاد درصد آرا رو داره و اگه نباشه بع زور ده الی پانزده درصد تو انتخابات شرکت میکنند احمدینژاد بهترین و دلسوزترین فرد مملکته که واقعاً فکر مردمه و به حرف منو شما نیست نظرسنجی هست
احمدی نژاد اگه تایید صلاحیت بشه بدون شک ۴۵ میلیون رای میاره
این یک سیاست است که آیا احمدی نژاد رد صلاحیت شود یا نه ؟
اگر اخلاق را احمدی نژاد رعایت نکند رد صلاحیت خواهد شد و اگر صبر کند و سکوت کند منتخبین شورای نگهبان میدانند که ایشان فرد با تجربه ای در کشور بوده است و کارها را میداند و با آمدن او ۷۰ درصد آرا به نفع اوست پس سکوت و رعایت اخلاق و گوش دادن به حرف مقام معظم رهبری شرایط آمدن اوست که باید سیاست داشته باشد و خود را حذف نکند!!
با سلام. یه سوال: امام علی در زمان حکومتشون مقابل ظلم و ستم سکوت کردند؟؟؟؟؟!!!!!