همه حق دارند که نگران باشند

صفدر دوام، روزنامهنگار فرهنگی، اجتماعی از شیراز در یادداشتی ارسالی به انصاف نیوز با عنوان «همه حق دارند که نگران باشند؛ جناب دهباشى» نوشت:
در شامگاه ٢۶ مهرماه ١٣٩۶ با همت نگارخانه سرو شیراز “شب بخارا” در چند قدمى فلکه قصردشت برگزار شد.
شبهاى بخارا پیش چشم اهالى آبادى ادبیات و هنر با نام على دهباشى گره خورده است. اصلأ بخارایى که روزگارى حاکمان این کهن بوموبر با بىعرضگى تمام از ایران واگذار کردند، على دهباشى با کلک جادویى خویش و همراهانى چون ایرج افشار، محمدرضا شفیعى کدکنى، ژاله آموزگار، محمدعلى موحد، سید مصطفى محقق داماد و… بسیارى دیگر از اصحاب ادب، اندیشه و هنر دوباره به جغرافیاى معنوى ایران افزوده است و ساز شعر رودکى سمرقندى در ستایش او بر آسمان ادبیات همروزگار ما طنینانداز شده است.
شب بخاراى شیراز هم از جنس فرهنگ و تمدن ایرانى بود؛ محفلى با حضور دکتر منصور رستگار فسایى، سید احمد محیط طباطبایى، کوروش کمالى سروستانى، منصور اوجى، زنده یاد پرویز خائفى، مهدى فقیه، رحیم هودى و دیگران، از فعالان ادبى گرفته تا هنرمندان رشته هاى مختلف همه به شب بخاراى شیراز آمده بودند. على دهباشى بسیار از شیراز گفت و البته بسیار در ستایش سیدابوالقاسم انجوى شیرازى بدون تعارفات و تملقات مرسوم سخن گفت و شایسته هم بود که قدر زرى چون سید ابوالقاسم شیرازى را باید زرگرى همانند على دهباشى بدانَد و از او بگوید.
على دهباشى این روزها در کارزارى سخت با بیمارى کرونا و در بخش مراقبت هاى ویژه دست و پنجه نرم مى کند و صدها نه بلکه به پهناى اقیانوس ادبیات ایران زمین قافله دلها همره اوست و دست بر دعا که خدایا بسلامت دارش. على دهباشى فقط فرهنگور است، اصلأ تجارت بلد نیست آن هم در عرصه فرهنگ و هنر، از گذشتگان مىنویسد و مىخواهد که بنویسند، افتخارش معاشرت با شجریان، اخوان، شفیعى کدکنى، انجوى شیرازى و… بسیارى دیگر از نقش آفرینان ادب و فرهنگ است.
این روزها همه برایش نوشتند از مولوىشناس و تحلیلگر نفت همروزگار ما جناب مستطاب محمد على موحد گرفته تا دیگر دغدغه مندان فرهنگى. همگى حق دارند که دلواپس على دهباشى باشند، مگر در کشور چند نفر مثل دهباشى داریم که براى انتشار مجلهاى که وزانتش برهیچکس پوشیده نیست از جیب مایه گذارد.
همین چند روز پیش بود که آخرین غزل لطیف سایه توسط دهباشى در بخاراى ارجمندش در ویژه نامه نوروزى منتشر شد و بسیارى رایگان با تکیه بر فضاى مجازى این شعر وزین را دست به دست کردند؛ این جریان سازى نشریه بخاراى على دهباشى است که هر فصلى مثل ترم دانشگاهى تشنگان ادب و هنر و اندیشه را سیراب مى کند.
آقاى دهباشى عیدانه خود را با انتشار مجله و با هزینه شخصىات و فروش عزیزترین مکان یک نویسنده، یعنى کتابخانهات به اهالى ادبیات و فرهنگ و هنر هدیه دادهاى و خودت در گوشه بیمارستانى در شهرپرهیاهوى تهران آرام خوابیدهاى؛ برخیز که فرهنگ و رسانه این مرزو بوم با وجود همه مشکلات و فراز و نشیبها به شما محتاج است که سرسلسه شاعران این کهن مرز و بوم سرود:
اى بخارا شادباش و دیرزى
انتهای پیام