خرید تور تابستان ایران بوم گردی

استقبال عطریانفر از رویکرد جدید رهبری در انتخاب رییس قوه قضاییه [+تکذیب مصاحبه با فارس]

محمد عطریانفر ضمن تکذیب مصاحبه با خبرگزاری فارس درباره‌ی انتصاب محسنی اژه‌ای به ریاست قوه قضاییه، اما از تغییر رویکرد رهبری در نحوه انتخاب فرد اول این قوه استقبال کرد.

به گزارش انصاف نیوز، او در پاسخ به خبرنگار روزنامه سازندگی درباره‌ی خبر منتشر شده‌ی خبرگزاری فارس در موضوع انتصاب اخیر غلامحسین اژه ای به ریاست قوه قضائیه، گفت:

شناختی که از آقای غلامحسین محسنی اژه ای دارم تقریباً شناخت 40 ساله است. درست از زمانی که ایشان در یکی از شهرستان های اطراف اصفهان، به صورت غیرمستقیم با دستگاه قضائی اصفهان همکاری داشت، وی از سال 59 به قم رفت و پس از طی مدارج تحصیلی در حوزه، در تهران در موقعیت ها و مسئولیت دادسرا و محاکم، خدمت قضائی خود را از مراتب پایین شروع کرد و پله پله ارتقاء یافت. در مقاطعی نیز به عنوان قاضی مستقر در وزارت اطلاعات زمانی که آقایان ری شهری و فلاحیان مسئولیت وزارتخانه را عهده دار بودند، با آنان همکاری نزدیک در پرونده های اطلاعاتی داشت. به نظر می رسد، زمانی که محمود احمدی نژاد ایشان را به عنوان وزیر اطلاعات دعوت به کار و عضویت در کابینه کرد، سابقه حضور و همکاری نسبتاً طولانی وی با وزارت اطلاعات را می دانست و نفس آن حضور مدام، در این تصمیم بی تأثیر نبوده است.

حضرت امام(رحمت الله علیه) در طول حیات خود، دو تن را به ریاست قوه قضائیه منصوب کردند، آیت الله شهید سید محمد بهشتی و سپس آیت الله سید عبدالکریم موسوی اردبیلی، هر دو بزرگوار در بدو پیروزی انقلاب سابقه و پیشینه ای در نهاد قضائی ایران نداشتند و از نهاد حوزه به این موقعیت منصوب شده بودند. با رحلت حضرت امام، مقام معظم رهبری، همین سنّت سلف صالح را به مدت حدود 30 سال ادامه دادند و با نصب سه تن از فقهای نامدار و مجتهدین مطلق از درون حوزه علمیه قم، حضرات آیات شیخ محمد یزدی، سید محمود شاهرودی و شیخ صادق آملی لاریجانی به فاصله هر کدام 10 سال، کسانی را به ریاست قوه منصوب کردند که مشابه سازوکار نصب رؤسای قوه قضائیه در عصر امام، فاقد پیشینه و شناخت اولیه از نهاد قضاوت در کشور بودند.

رهبری در سال 97، بنا به تدبیری نو، جهت گیری انتخاب مسئول اول قوه قضائیه را تغییر داده و زاویه نگاه خود را در انتخاب از حوزه علمیه به داخل نهاد قوه قضائیه برگرداندند و بنا به تشخیص و راهبرد جدید، انتخاب فرد اول دستگاه قضا را از درون قوه مبدأ تصمیم قرار دادند. این رویکرد با انتصاب حجت الاسلام والمسلمین آقای رئیسی در سال 97 آغاز شد که با انتخاب وی به ریاست جمهوری، مأموریت نامبرده در قوه خاتمه یافت و رهبری همین رویکرد و جهت گیری را پس از آقای رئیسی در انتصاب آقای غلامحسین محسنی اژه ای به کار بستند.

حجت الاسلام و المسلمین غلامحسین محسنی اژه ای همچون آقای ابراهیم رئیسی از سابقه طولانی مدت و البته پردامنه تر در موقعیت های متنوع قوه قضائیه برخوردار است و سوابق خدماتی وی در این قوه اگر بیش از آقای رئیسی نباشد، قطعاً کمتر نیست و البته گسترده تر نیز بوده است.

به نظر من، نفس رویکرد جدید رهبری در نصب رئیس قوه قضائیه و عزیمت ایشان در تدبیر نصب از بیرون قوه، به درون قوه اقدامی نو، ابتکاری و واجد محاسنی است، که حداقل آن این است که فرد منصوب، سوابق و لواحق و رفتارها و مناسبات درونِ قوه را به خوبی می شناسد و تدابیر قضائی وی در ساماندهی قوه و تکالیف موضوعه کمتر دچار افراط و تفریط خواهد بود و چون خود فرد منصوب، واجد پیشینه خدمت در مواقف عالی در نهاد قضائی بوده، طبعاً نیروهای فعال و کارآمد و متقابلاً افراد مسأله دار و متخلف را به نحو مقتضی می شناسد، لذا در تصمیم گیری های خود سریعتر و البته آرام عمل خواهد کرد. اما ایرادی هم که برخی ممکن است وارد کنند این است که فرد منصوب از داخل قوه، چون خود در نوع عملکرد پیشینیان مدخلیت داشته و در ساخت تصویر مثبت یا منفی دستگاه قضائی واجد نقش بوده لذا همان نگاه پیشین می تواند، مبدأ داوری جامعه مخاطب در همان بدو انتصاب نسبت به او باشد.

حجت الاسلام آقای محسنی اژه ای از معدود چهره های دستگاه قضائی است که با توجه به تنوع           مسئولیت های پیشین و اظهارنظرهای بعضاً شاذّی که در فضای سیاسی کشور داشته، مورد حمایت برخی و از سوی دیگر مورد نقد گروه دیگری از نیروهای فعال سیاسی جامعه بوده است.

شایان توجه و تأکید است، موقعیت ایشان در جایگاه فرد اول قوه قضائیه با مسئولیت های پیشین از جهات مختلف متفاوت است و قطعاً ایشان به لحاظ ضرورت تقویت اعتماد افکار عمومی به خود، نیازمند بازسازی تصویر گذشته خود درآنجاهایی است که نقدهای جدی و منصفانه به او وارد است.

اخیراً مصاحبه ای از قول بنده با خبرگزاری فارس پخش شد که بازتاب های گسترده ای داشت. لازم به توضیح است بنده مدتهای مدیدی است مصاحبه ای با خبرگزاری فارس نداشته ام.

آنچه که از متن منتشر شده به اینجانب نسبت داده شد ضمن اینکه مجدداً تأکید می کنم که مصاحبه مستقلی با خبرگزاری فارس نداشته ام اما می تواند مورد تأیید اینجانب باشد، استقبال اینجانب از تغییر رویکرد رهبری نسبت به انتخاب رئیس قوه قضائیه از حوزه علمیه به درون قوه قضائیه است که در سال 1397 آغاز و در سال 1400 تکرار شد. استقبال از رویکرد رهبری در نحوه انتصاب، معنای متفاوتی از استقبال نسبت به مصادیق منتخب دارد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا