خرید تور تابستان ایران بوم گردی

یک سایت اصولگرا: مرجع تقلید افغان درباره «طالبان» بی‌تدبیری کرده است!

سایت اصولگرای مشرق در متنی با تیتر «بی‌تدبیری یک مرجع تقلید درباره “طالبان”» به مصاحبه‌ی آیت ا… محمدباقر فاضلی بهسودی، از مراجع تقلید شیعیان در افغانستان درباره‌ی طالبان واکنشی تند و منفی نشان داده است.

مشرق نوشت:

در متن این مصاحبه به نقل آیت ا… بهسودی پیرامون طالبان می خوانیم: میدانیم که در ابتدای تأسیس گروه طالبان و همچنین در مسأله پیروزی آنها بر کشور افغانستان بعضی کشورهای خارجی نقش داشته اند. حتی فردی که به عنوان نماینده آن کشور(آمریکا) تعیین می شود با طالبان مذاکره می کند، فرد خاصی از آنها بوده و از نظر قومیت هم با طالبان یکی است. هدف آنها این بوده که گروه و قوم خاصی بر افغانستان مسلط شود. متأسفانه بعضی از کشورهای همسایه ما هم در این مسأله نقش داشته اند و کار و فعالیت کرده اند. این مسأله از انظار دنیا مخفی نیست که کاملا در این مسأله دخالت داشته اند و در پیروزی طالبان دخیل بودند. پایگاهی که در آن کشورها هست از نظر مالی تأمین، و از نظر نظامی تقویت می شود و به آنها آموزش می دهند. به خاطر منافع خودشان که در آینده به عنوان کشور همسایه نقشی در افغانستان داشته باشند و بعضی رقابت ها با بعضی کشورهای دیگری که با افغانستان رابطه خوبی دارند، سعی و تلاششان این است که در آینده افغانستان نقشی اساسی داشته باشند. بعضی کشورهای خلیج فارس هم از نظر مذهبی با اینها هماهنگ هستند و اینها را تقویت می کنند.

وی همچنین با بیان اینکه “در دوران اشغال آزادی کاملا وجود داشت و مخصوصا شیعیان در این دوره از نظر فرهنگی و سیاسی خیلی رشد کردند”! اظهار می کند: در دولت قبلی یکی از امور دیگری که جنبه مثبت دارد و خیلی هم مهم بود، به رسمیت شناختن مذهب شیعه بود. یعنی قبلا از نظر رسمی و دولتی مذهب شیعه رسمیت نداشت.

آیت ا… بهسودی پس از برشمردن مثبتات دولت اشرف غنی تصریح می کند: الآن هم اگر طالبان مثل سابق عمل کند ممکن است زن ها محدود شوند و نتوانند فعالیت هایی که قبلا داشتند را انجام بدهند. ولی به عنوان یک مسلمان، کتاب ما قرآن است و زنان و مردان ما باید در محدوده قرآن عمل کنند؛ نه تقیدات و محدودیت هایی که اینها قائل هستند. اسلام این محدودیت ها را برای زن نمی خواهد. اگر بخواهد محدود باشد که زن نتواند از خانه خود خارج شود، این را هم اسلام نخواسته است. اسلام نگفته هیچ زنی حق ندارد در شغل های مختلف کار کند. زمان خود اینها خیلی مدارس تعطیل بودند و مدارس را از بین می بردند و نمی گذاشتند بچه ها تحصیل کنند. مثل مدرسه سیدالشهدا(ع) که دختران تحصیل می کردند و آنجا عملیات انتحاری کردند و نزدیک ۸۰ نفر از دختران بی گناه را به شهادت رساندند. اگر این جور باشد واقعا در حق زن ها ظلم می شود. آنجور آزادی که قبلا برای زن ها قائل شده بود و حد و حصری نداشت هم درست نبود. در حد وسط و مقداری که اسلام اجازه می دهد زن ها فعالیت می کنند. فعلا اعلام کرده اند که زن ها آزاد هستند و می توانند تحصیل کنند اما به نظرم موقتا آنها را از تحصیل در دانشگاه منع کرده که دانشگاه نروند و ممکن است تغییرات در برنامه های درسی زن ها به وجود بیاورند. [۴]

*این سخنان که به نظر می رسد یک جریان فتنه انگیز داخلی نیز در پس پرده جهت دهی به آنها قرار دارد موجب “تضییع تدبیر” خواهد بود.

خطوط پر تأملی از قبیل برشمردن مثبتات دولت اشرف غنیِ فراری و کنایه به طالبان درباره انفجار مدرسه سیدالشهدا(ع) در مصاحبه بالا وجود دارد…

چه اینکه اولا بیان این صحبت ها از جانب کسی که گفته شده یک چهره متنفّذ شیعه و یک مرجع تقلید در افغانستان است به شدت جای تأمل دارد و ثانیا طالبان نقش خود در انفجار مدرسه سیدالشهدا(ع) را نیز تکذیب کرده است.

دقت شود که ما لزوما طرفدار یا دشمن دولت تازه طالبان نیستیم و بلکه همسایگان طالبان امروز با یک “مکعب روبیک” طرف هستند که بایستی برای مواجهه با آن، گام به گام عمل کنند و ملاک را نیز اکنونِ طالبان قرار دهند.

اما مضامینی شبیه به آنچه که در صحبت های اشاره شده دیدیم، نه تنها اثری از تدبیر ندارد بلکه می تواند موجب فتنه انگیزی و حتی تضییع حقوق شیعیان در افغانستان شود.

نقش نهادهای ناظر کشور در رصد برخی تحرکات رسانه ای مشکوک داخلی نسبت به افغانستان و یا فرایندهایی که موجب تضییع شیعیان و اقوام افغانستانی می شود، غیر قابل انکار است.

ما یک تجربه تلخ هم از نابلدی رسانه ای در قبال افغانستان داریم که چند سال قبل بوقوع پیوست و تنش های زیادی را بین ایران، طالبان و آمریکا ایجاد کرد.

توجه به این تجربه ها یک ضرورت اساسی است. گفتنیست، دبیرکل حزب الله افغانستان اخیرا با اشاره به روی کار آمدن طالبان اظهار داشت که دیگر نگران بروز مشکلات امنیتی در مراسم عزای امام حسین(ع) و سایر مراسم مذهبی نیستیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا