خرید تور تابستان ایران بوم گردی

«قوه قضاییه باید توضیح دهد چرا شرایط زندانیان ایمن نبود»

یک نماینده‌ی «مجلس انقلابی» با اشاره برخورد با زندانیان در زندان اوین خواستار توضیح قوه قضاییه در این باره شد.

به‌گزارش انصاف نیوز، حجت‌الاسلام علیرضا سلیمی گفت: باید با متخلفین در هر رده ای برخورد عبرت آموزی صورت گیرد چراکه زندانبان باید حرمت زندانی را حفظ کند، این یک آموزه اسلامی است. اولا باید توضیح بدهند که چرا این اتفاق افتاده است دوما اینکه وقتی می گویند این آیا باز هم از این دست اتفاقات در این زندان رخ داده بوده یا نه؟ باید توضیح بدهند که چرا شرایط زندانیان ایمن نبوده و البته توضیحات‌شان باید قانع کننده باشد تا افکار عمومی آرام بگیرد.

سلیمی در گفت‌وگو با ایسنا در توصیه به دولت سیزدهم اظهار کرد: نقدینگی افسارگسیخته که در دوران دولت یازدهم و دوازدهم به اژدهایی هفت سر تبدیل شد، اگر به هر سویی حرکت کند خرابی و ویرانی به بار می آورد، پس باید تحت مدیریت درآید.

وی با اشاره به میزان نقدینگی موجود در کشور در زمان تحویل مدیریت کشور به دولت یازدهم، گفت: تا زمان تحویل کشور به دولت یازدهم کل نقدینگی کشور ۴۶۰ هزار میلیارد تومان بوده است، اما طی هشت سال اخیر این رقم به بیش از ۴ هزار هزار میلیارد تومان رسید که رشدی ۹ برابری را نشان می دهد.

سلیمی با تاکید بر اینکه افزایش افسارگسیخته نقدینگی به معنی افزایش تورم و کاهش ارزش پول ملی و نداشتن اقتصادی متعادل است، بیان کرد: این نقدینگی یک موجود سرکش است که به هر نقطه حرکت کند ویرانی رقم می زند.

لزوم کاهش سرعت افزایش نقدینگی

وی تصریح کرد: دولت سیزدهم برای کنترل مشکل نقدینگی در گام اول باید سرعت افزایش نقدینگی را کاهش دهد و راهکار این امر مدیریت کسری بودجه است. یکی از راه های جبران کسری بودجه گرفتن تنخواه(چاپ پول بدون پشتوانه) است که در بهار سال جاری دولت دوازدهم ۵۵ هزار میلیارد تومان تنخواه گرفت و این نشان از تنبل بودن دولت دارد، در حالی که مدیریت درست نقدینگی نیازمند دولتی پویا و فعال است.

این عضو هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه با حرف های شیک و قشنگ نمی توان کشور را مدیریت کرد، افزود: برای کاهش کسری بودجه، دولت باید به سمت ساماندهی مالیات حرکت کند، متاسفانه در حال حاضر نزدیک به ۱۰۰ میلیارد تومان فرار مالیاتی در کشور صورت می گیرد. دولت سپس باید به سراغ ساماندهی شرکت های خصولتی و دولتی حرکت کند.

وی اضافه کرد: نقدینگی باید به سمت بازارهای مولد مانند بورس هدایت شود، اما متاسفانه نگاه دولت دوازدهم به بورس نگاه کسب درآمد بود در حالی که باید رونق بازار بورس را به سمت تولید می بردند. یکی از مشکلات امروز کشور این است که هنوز شهامت و جرئت واگذاری پروژه های بزرگ به بخش خصوصی وجود ندارد در حالی که دنیا به این سمت حرکت کرده است، اما در ایران همچنان به سمت دولتی کردن امور و پروژه ها حرکت می کنیم.

هنوز یک خط قطار سریع‌السیر هم در کشور نداریم

سلیمی با بیان اینکه هنوز حتی یک خط قطار سریع السیر در کشور نداریم، گفت: بحث قطار سریع السیر خط تهران-اصفهان طی ۴۰ سال اخیر مطرح بوده است و با این رویه که کار به دست بخش خصوصی سپرده نمی شود، ۴۰ سال دیگر هم ادامه دارد.

وی اظهار کرد: دولت باید سرمایه های سرگردان را به سمت کارهای مولد هدایت کند، دولت باید به معنای واقعی مانع زدایی کند ولی خود مانع تراش بزرگی است، بروکراسی شدید اداری مردم را بیچاره کرده است و برای یک مجوز باید به همه ادارات سر زد. مسلما باید درخصوص مجوزها نظر دستگاه های مرتبط گرفته شود، اما می توان در این عرصه تجمیع ایجاد کرد.

چرخش سریع چرخ توسعه تنها با اجرای ۱۰ درصد قوانین

نماینده مردم محلات و دلیجان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به اینکه مجلس قوانین بسیار خوبی برای تسهیلگری در امور سرمایه گذاری بخش خصوصی داشته است، گفت: اگر فقط ۱۰ درصد این قوانین اجرایی شود چرخ توسعه در بخش صنعت با سرعت غیرقابل باوری به حرکت در می آید.

وی با بیان اینکه در کمیسیون صنعت توصیه هایی بدون تعارف و شفاف به وزیر صنعت ارائه شد، افزود: باید از صنایع بزرگ بیش از گذشته حمایت کرد، حمایت به معنی دادن یارانه نیست، بلکه باید در بخش تهیه مواد اولیه پیچ و خم ها را برداشت. در حال حاضر در صادرات یک کالا تولیدکننده بیچاره می شود و قواعد اداری بیش از تصور پیچیده است در حالی که اگر موانع رفع شود قطعا چرخش چرخ تولید، سرعت می گیرد. رفع مشکلات نیازمند کار کردن است و باید دولت سیزدهم پویایی لازم برای رفع این چالش ها و پیچیدگی ها را داشته باشد.

از ابتدای پاییز در بخش گاز نیز به چالش می خوریم/خودرو صنعت پولسازی است که درجا زده است

سلیمی با تاکید بر اینکه امروز با کارهای عادی نمی توان معضلات را رفع کرد، گفت: رفع مشکلات کشور نیازمند مدیریت جهادی است. مدیریت لیبرال ها جنگ اقتصادی وحشتناکی را به کشور تحمیل کرد.

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی با تاکید بر اینکه کشور را با مدیریت جهادی و برنامه می توان مدیریت کرد، گفت: کمیسیون بر تدوین برنامه زمانبندی شده برای مدیریت کشور تاکید کرده است. در بحث تولید خودرو کشور درجا زده است و نیازمند تحول در این بخش هستیم. اگر در طول دو سال این بخش دچار تحول شود قطعا به صنعتی پولساز دست می یابیم، متاسفانه به عقب برگشته ایم و باید عارضه یابی در این حوزه صورت گیرد. در بحث کیفیت خودرو و میزان تولید باید سرمایه گذاری صورت گیرد، البته قول هایی که آقایان در تولید داده اند حتما رصد می شود چراکه باید وعده ها عملی شود.

سهم کمتر از نیم درصدی ایران از بازارهای جهانی معدن/صنعت ایران ۲۵ سال از تکنولوژی دنیا عقب است

وی اضافه کرد: باید ظرفیت های کشور از جمله ظرفیت های معدنی به درستی مدیریت شوند، معدن به معنای واقعی می تواند جایگزین نفت شود، اما در بحث فرآوری دچار مشکل هستیم، از طرفی صادرات معدنی استان به شدت کاهش یافته است. سهم ایران از بازارهای جهانی معدن کمتر از نیم درصد شده و در مقابل، ترک ها به عنوان رقیب معدنی ایران ۳۰ درصد بازار را در اختیار دارند، در حالی که ایران از نظر ذخایر چیزی کمتر از ترکیه ندارد.

وی گفت: مسلما در زمانی که بازار دنیا تشنه باشد و محصولات جاذبه لازم را داشته باشند و توانمندی لازم را در ارائه محصول داشته باشیم، قطعا ابزار تحریم تاثیری در متوقف کردن ما نخواهد داشت به عنوان مثال به محض اینکه کشور به سمت تولید واکسن کرونا رفت، تحریم رخت بر بست و در صنعت و معدن نیز اگر تولید و جاذبه محصولات بالا رود قطعا تحریم ها اثری در عرضه محصول نمی گذارند.

سلیمی یکی از الزامات در بخش صنعت را نوسازی تجهیزات دانست و گفت: کارخانجات کشور حدود ۲۵ سال از تکنولوژی روز دنیا عقب هستند و این عقب بودن باعث شده است که صنایع کشور انرژی‌بر باشند، با حرف که نمی توان کارخانجات را به روز کرد، اما قطعا با تکیه بر داخل می توان مسیر را باز کرد.

دولت سیزدهم از تجربه دولت دوازدهم درس بگیرد/انسداد مدیریتی باید شکسته شود

وی تاکید کرد: موافق شکستن تحریم هستیم، اما مسیری که برای شکستن آن در پیش گرفته شده بود غلط بود، کلید دولت دوازدهم یک طرفه بود و فقط قفل می‌کرد در حالی که باید قفل ها و تحریم ها را شکست و دولت سیزدهم باید از تجربه تلخ دولت دوازدهم درس بگیرد. دولت قبل دولتی زمین گیر و تنبل و بی برنامه بود، اما دولت جدید باید پویا، فعال و با برنامه باشد.

سلیمی افزود: منابع انسانی که در سال های گذشته حبس شده بود باید آزاد شود، متاسفانه بسیاری از مدیران توانمند در دولت قبلی به دلیل مسائل سیاسی کنار گذاشته شدند و امروز باید به سراغ نیروهای توانمند و جوانان رفت، انسداد مدیریتی که در دولت قبل رقم خورد باید شکسته شود، باید جوانان را وارد میدان کرد.

خودباختگی ها اجازه رونق صنعت را نمی دهند

این عضو کمیسیون صنایع و معادن مجلس شورای اسلامی، در خصوص وضعیت صنایع استان مرکزی و کشور اظهار کرد: امروز صنعت کشور درگیر سوءمدیریت در رده های کلان است، واگذاری های غلط مصیبت را نه فقط برای استان مرکزی بلکه برای کشور رقم زده است، در حالی که حتی اگر چهار صنعت مادر فعال شود، ۱۰ هزار فرصت شغلی رقم می خورد، اما سوء مدیریت ها و خودباختگی ها اجازه رونق گرفتن صنعت را نمی دهد.

پول هایی که خارج از ایران می خوابند و سفارش هایی که به هپکو داده نمی شوند

وی تصریح کرد: متاسفانه مدیران در رده های مختلف تصمیم گیری، با وجود آنکه توان تولید در کشور وجود دارد، به سمت واردات حرکت می کنند و شرکتی مانند هپکو نیز امروز درگیر این چالش ها شده است. توان تولید در کشور و هپکو وجود دارد، اما افراد حاضرند پول های کلان را ماه ها در خارج از کشور بخوابانند ولی در هپکو ثبت سفارش نکنند. این خودباختگی در مدیران به مصیبتی عظیم تبدیل شده است.

سلیمی با بیان اینکه رفع تحریم ها امروز به نگرانی برای برخی از نخبگان و شرکت ها تبدیل شده است و آنها نگرانند که پس از لغو تحریم ها مجددا واردات رونق بگیرد و تولیدات کشور به رکود بروند، گفت: اگر بتوانیم کلاه و کفش خودباختگی را از پای این مدیران جدا کنیم و کلاه و کفش بومی بپوشند قطعا می توانیم پیشرفت کنیم، اما مسئله اینجاست که مدیران سیاسی و بی عرضه جوانان را باور ندارند، چنین مدیرانی به سرطان در کشور تبدیل شده اند چراکه اگر کنترل نشوند تکثیر می شوند.

وی تاکید کرد: افراد فسیل شده که قدرت تصمیم گیری ندارند، باید بازنشسته شوند تا مسیر برای جوانان کوشا و خلاق باز شود.

با متخلفان زندان اوین در هر رده ای برخورد شود

سلیمی درخصوص اتفاقات زندان اوین گفت: در این حوزه تخلف شده و قوه قضائیه در این خصوص مدعی است. باید با متخلفین در هر رده ای برخورد عبرت آموزی صورت گیرد چراکه زندانبان باید حرمت زندانی را حفظ کند، این یک آموزه اسلامی است.

وی افزود: اولا باید توضیح بدهند که چرا این اتفاق افتاده است دوما اینکه وقتی می گویند این آیا باز هم از این دست اتفاقات در این زندان رخ داده بوده یا نه؟

سلیمی با بیان اینکه از اقدامات قوه قضائیه در برخورد با این فاجعه تشکر می کنم، گفت: با این حال باید توضیح بدهند که چرا شرایط زندانیان ایمن نبوده و البته توضیحات‌شان باید قانع کننده باشد تا افکار عمومی آرام بگیرد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا