خرید تور تابستان ایران بوم گردی

مولوی عبدالحمید: حکومت طالبان را به رسمیت بشناسید

مولوی عبدالحمید امروز (23 مهرماه 1400) در مراسم نماز جمعه اهل‌سنت زاهدان، تحریم افغانستان از سوی برخی قدرت‌ها را «ظلم»، «بی‌انصافی» و «بر خلاف عرف جهانی و قوانین بین‌المللی» دانست و از جامعه جهانی به‌ویژه کشورهای اسلامی خواست که حکومت جدید افغانستان را به رسمیت بشناسند و با این کشور روابط دیپلماتیک برقرار کنند. طالبان از دو ماه پیش بر افغانستان حاکم شده است.

به گزارش انصاف نیوز به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی دفتر امام‌جمعه اهل‌سنت زاهدان، مولوی عبدالحمید گفت:

متاسفانه همان‌گونه که برخی از قدرت‌های جهانی با تحریم‌های ظالمانه علیه ملت ایران این ملت را در تنگنا و مشکلات قرار دارند، اکنون این قدرت‌ها در کشور همسایۀ ما؛ افغانستان، شرایط بسیار بدتری را به‌وجود آورده‌اند.

افغانستان نزدیک به چهل میلیون نفر جمعیت دارد. مردم این کشورِ غیرتوسعه‌یافته از امکانات و صنعت و تکنولوژی‌های روز بی‌بهره هستند و با مشغولیت‌هایی همچون دامداری و کشاورزی در فقر و تنگدستی زندگی می‌کنند.

نزدیک به سه ماه است که نظام قبلی در افغانستان سقوط کرده و نظام و حکومتی جدید در این کشور روی کار آمده است، اما قدرت‌های جهانی علاوه بر اینکه حکومت جدید را به رسمیت نمی‌شناسند، دارایی‌های افغانستان را نیز بلوکه کرده و ملت این کشور را هم تحریم کرده‌اند، درحالی‌که این تحریم متوجه مردمی‌ فقیر و تهیدست است و ظلمی بزرگ محسوب می‌شود.

اینجا بحث یک ملت است؛ نباید یک ملت مورد تحریم قرار بگیرد و دارایی‌ها و سرمایه‌هایش ضبط شوند. بار تحریم افغانستان از سوی قدرت‌های جهانی در واقع بر دوش کشاورزان و دامداران و مردم فقیر این کشور است. همین تحریم‌ها سبب افزایش مهاجرت مردم افغانستان می‌شوند که این امر علاوه بر افغانستان، برای کشورهای همجوار و سایر کشورها نیز مشکلات و دغدغه‌هایی را به‌وجود می‌آورَد.

جامعۀ جهانی انتظاراتی از قبیل رعایت حقوق بشر، حق زنان و سایر انتظارات قانونی خود را از حکومت جدید افغانستان مطرح کند و به این حکومت نیز فرصت داده شود تا عملکرد خودش را نشان دهد، اما تحریم ملت‌ها نوعی زورگویی و بی‌انصافی و بر خلاف عرف جهانی و قوانین بین‌المللی است.

امام‌جمعه زاهدان در ادامه خواستار برقراری روابط دیپلماتیک جامعه جهانی با افغانستان شد و گفت:

ما از جامعه جهانی و تمام کشورها به‌ویژه از کشورهای اسلامی می‌خواهیم که با افغانستان روابط دیپلماتیک برقرار کنند و حکومت جدید این کشور را به رسمیت بشناسند. کشورهای اسلامی نباید اسیر قدرت‌ها باشند و چین و روسیه هم نباید اسیر اروپا باشند، بلکه کشورهای اسلامی باید منافع جهان اسلام را مدنظر قرار دهند و اجازه ندهند ملت مسلمان افغانستان در گرسنگی و فقر و رنج و مشکلات زندگی کند.

مولوی عبدالحمید در بخش دیگری از سخنانش در نماز جمعه که سردار احمد طاهری، فرمانده انتظامی سیستان‌وبلوچستان سخنران اول این مراسم بود، ضمن تبریک هفتۀ نیروی انتظامی به مسئولین و پرسنل این ارگان در استان و کشور، گفت:

جناب سردار طاهری در سخنان‌شان گفتند که امنیت در سیستان‌وبلوچستان به نسبت بسیاری از استان‌های کشور بیشتر و بهتر است و این استان از لحاظ میزان وقوع جرایم در جایگاه سی‌وسوم کشور قرار دارد؛ یعنی وقوع جرم در این استان بسیار کم است؛ این گزارش واقعا جای خوشحالی دارد. موفقیت نیروی انتظامی در برقراری نظم و امنیت است.

حمایت مردم از نظم و امنیت و قانون بسیار مهم است که این حمایت مردمی بزرگترین پشتوانۀ نیروی انتظامی محسوب می‌شود. بخش بزرگی از نیروی انتظامی حرکت مردمی دارد و اعتماد به مردم و حفظ حرمت مردم بیش از هر چیزی می‌تواند سبب تأمین امنیت شود.

مردم استان سیستان‌وبلوچستان در شرایط کنونی با مشکلات خشکسالی و فقر و بیکاری مواجه هستند که درخواست ما از مسئولین کشوری و استانی آن است که توجه بیشتری به مردم بشود و برای اشتغال و استفاده از پتانسیل مرزهای آبی و خشکی در استان برنامه‌ریزی صحیح و درستی صورت گیرد.

وی در ادامه بر لزوم «بکارگیری توانمندان اهل‌سنت در نیروی انتظامی» تاکید کرد و گفت:

بکارگیری اقوام و مذاهب سبب تحکیم وحدت و اخوت می‌شود. یکی از آرزوهای ما که در گذشته نیز بارها بر آن تاکید کرده‌ایم این است که دوست داریم از توانمندان اقوام و مذاهب در نیروهای نظامی و انتظامی کار گرفته شود تا دوشادوش هم برای حفظ استقلال و دفاع از تمامیت ارضی کشور کنار هم به شهادت برسند.

ملت ایران از هر قومیت و مذهبی که باشند نسبت به امنیت و تمامیت ارضی سرزمین‌شان حساس هستند، چنان‌که در دوران دفاع مقدس تمام اقوام و مذاهب کنار یکدیگر شهید شدند و جانانه از خاک کشور دفاع کردند.

امام‌جمعۀ اهل‌سنت زاهدان در بخش پایانی سخنان‌شان در مراسم نماز جمعه این شهر، مردم را به رعایت قوانین راهنمایی و رانندگی توصیه کرد و گفت:

سرعت‌های غیرمجاز رانندگان بسیار خطرناک است. اگر به‌خاطر‌ عدم رعایت قوانین رانندگی از سوی یک راننده، حادثه‌ای پیش بیاید و فرد یا افرادی کشته شوند این راننده مرتکب جرم و قتل شده و گناهکار است.

یکی از موضوعاتی که امروزه در جامعه به آن توجه نمی‌شود این است که اگر در یک سانحۀ رانندگی فرد یا افرادی کشته شوند و سازمان راهنمایی و رانندگی هم راننده را مقصر تشخیص بدهد، راننده از لحاظ قانونی و شرعی مجرم و گناهکار محسوب شده و باید علاوه بر پرداخت دیه، شصت روز هم به‌عنوان «کفارۀ قتل خطا» روزه بگیرد.

متاسفانه ما بر اثر سوانح جاده‌ای افراد مفیدی را از دست داده‌ایم و گاهی اوقات اتفاق افتاده که تمام اعضای یک خانواده در یک سانحه از بین رفته‌اند. سوخت‌بران عزیز نیز حق ندارند با سرعت زیاد رانندگی کنند. مسئولین نیروی انتظامی گفته‌اند که اگر سوخت‌بران با سرعت زیاد حرکت نکنند ما تضمین می‌کنیم که برای آنها مشکلی پیش نیاید، به سمت آنها تیراندازی نشود و ظلم و احجافی در حق‌شان صورت نگیرد.

قوانین راهنمایی و رانندگی جزو قوانین جهانی هستند و رانندگان موظف‌اند آنها را رعایت کنند و از سبقت و سرعت غیرمجاز اجتناب کنند. سرعت غیرمجاز بر خلاف دین و تقواست.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. تا شیعیان بیشتری را از محل زندگیشان اجبارا بکوچانند و تعداد بیشتری از آنها را در مساجدشان هر جمعه هنگام نماز سلاخی کنند بعد خودشان، نظام مقدس و دلقک فاسد ، مرتجع و مزدوری به نام “طالب عبدالحمید” را مسخره و مضحکه عالم کنند و گردن داعش بیاندازند!

  2. اینکه از جنایتکاران دفاع شود چیز جدیدی نیست .اینکه در ایران شیعه یک نفر از جنایتکاران دفاع کند عجیب است .ولی ما به عجایب عادت کردیم.

    2
    1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا