خرید تور تابستان ایران بوم گردی

تورم فطریه؛ آیا روزه سکوت مراجع تقلید افطار می‌شود

گروه اقتصادی، انصاف نیوز: رشد 100 درصدی رقم زکات فطریه که نشانه آشکاری از کوچک‌تر شدن سفره‌های مردم است، واکنش‌های گوناگونی را برانگیخته اما هنوز با واکنش علنی مراجع تقلید مواجه نشده است.

زکات فطریه امسال برای قوت غالب برنج، حداقل 150 هزار تومان و برای قوت غالب گندم (نان) 40 هزار تومان برای هر نفر اعلام شده است در حالی‌که همین ارقام سال پیش 75 و 20 هزار تومان اعلام شده بود.

معنای این رشد 100 درصدی آن است که یک خانواده نه چندان پرجمعیت شهری، که اغلب برنج مصرف می‌کنند، باید حداقل 600 هزار تومان فطریه بپردازد که با توجه به حداقل دستمزد و وضعیت تورم، عدد بالایی محسوب می‌شود.

2 برابر شدن رقم فطریه در مدتی کمتر از 365 روز، نشانه آشکاری از رشد سرسام‌آور قیمت‌ها به‌ویژه در حوزه اقلام خوراکی است و به خوبی روشن می‌کند که طبقات میانی و محروم جامعه با چه فشارهای سنگین معیشتی روبه‌رو هستند.

به گزارش انصاف نیوز، کوچک‌شدن سفره‌های مردم گرچه واکنش دو امام جمعه‌ی موقت تهران، حجت‌الاسلام کاظم صدیقی و حجت‌الاسلام احمد خاتمی، را به دنبال داشته است اما تجربه‌ی گذشته نشان می‌دهد که تا مراجع تقلید در این باره هشدارهای جدی به دولت ندهند، مسئولان دولتی موضوع را جدی نمی‌گیرند و مهار تورم از حد حرف و وعده فراتر نخواهد رفت.

زکات فطریه در سال 1399، برای نان 9 هزار تومان و برای برنج 60 هزار تومان بود و به این ترتیب در یک بازه دو ساله، فطریه از نان بیش از 400 درصد و فطریه از برنج حداقل 250 درصد تورم را تجربه کرده است.  

تاریخ تشیع گواهی می‌دهد که اغلب مراجع تقلید شیعه در بزنگاه‌های سیاسی و اجتماعی، کنار مردم قرار گرفته‌اند و به حاکمان نهیب زده و هشدار داده‌اند. بنابراین در موضوع روشنی مانند گسترش فقر، که به گفته‌ی کارشناسان مذهبی، به اشکال گوناگون ایمان و اخلاق جامعه را تهدید می‌کند، باید دید که آیا صدای مراجع تقلید به گوش همه دولتمردان و مردم خواهد رسید تا هم دولتمردان تدبیری بیاندیشند و هم مردم احساس کنند در برابر نهاد قدرت، ملجأ و پناهی دارند.

برخی معتقدند در شرایطی که گرانی امان مردم را بریده، روزه سکوت مراجع تقلید، که احتمال قریب به یقین با گزاره «حفظ حرمت دولت» و مصلحت‌اندیشی‌هایی از این دست هدف‌گذاری شده است، هیچ حاصلی جز ضربه‌زدن بیشتر به اعتماد مردم ندارد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. علما در مورد دیه و مبلغ پرداختی سواریها برای بیمه ساکت مانده اند. این مورد کم و بیش برای مهریه هم قابل رویت است. به نظر میرسد دستورات قبلی دیگر کارآیی ندارند و باید کاری بکنند و این یعنی خط شکستن که بعیداست، خطی شکسته شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا