خرید تور تابستان ایران بوم گردی

«درباره‌ی سخن گفتن از خامنه‌ای»

«علی علیزاده» تحلیلگر سابق بی‌بی‌سی و تحلیلگر فعلی شبکه‌ی افق صداوسیما، در یادداشتی تلگرامی با عنوان «درباره‌ی سخن گفتن از خامنه‌ای» نوشت:

‏تیر نود و چهار گفتم آیت‌الله خامنه‌ای معمار بزرگ گرفتن تضمین امنیتی ایرانست. ⁧ تجربه_برجام ⁩ و روند اتفاقات سه سال گذشته در این نگاه مطمين ترم کرد. چرا که تازه میفهمم آیت‌الله خامنه‌ای برای حفظ کلیت توان دفاعی-امنیتی ایران (موشکی، حزب‌الله، حشد عراق، جلوگیری از سقوط سوریه، نپذیرفتن برجام دو و سه) چه فشار قلدرانه و سنگینی بمدت بیست و نه سال نه فقط از غرب که از غربگرایان داخل نظام تحمل کرده.

🔹چه کسی یکسال پیش باور میکرد که غربگرایان نظام برای مذاکره با ترامپ هم فشار اورند و جو روانی بسازند؟ یا حتی پس از شکست برجام، ادغام گرایان نئولیبرال ایرانی بجای عقب نشینی، رفتار تهاجمی اتخاذ کنند؟ دیدن ولع و شهوت بی‌پایان تسلیم-گرایان، تازه کار سخت و مسیر ناهموار بیست و نه ساله رهبر ایران را مشخص میکند.

🔸آیت‌الله خامنه‌ای هم میتوانست مثل بزرگان استحاله یافته و لیبرال شده‌ی نظام، روی محبوبیت سرمایه گذاری کند و کشور را در مسیر مطالبات کوتاه مدت و فریبنده بیاندازد. اما او حتی به قیمت دشنام و شعار و گاه از دست دادن محبوبیت، گفت مجبوریم مقاومت کنیم و تسلیم خلع سلاح نشد تا امنیت ملی ایران در این منطقه آتش زده تضمین و بستر و زیرساخت دفاعی برای منافع ملی و اقتصادی درازمدت ما ایجاد شود. رفتاری که از نظر من نشانه شجاعت سیاسی است.

🔹این مصاحبه (در لینک اینستاگرام) تقریبا پایان همکاریم با بی‌بی‌سی مدعی آزادی بیان بود. خارج از فضای بی‌بی‌سی هم این مصاحبه آغاز بایکوت و حذف از بسیاری محافل سیاسی و روشنفکرانه و بعدها حتی محافل دوستانه و خانوادگی شد. همینطور آغازی بر از دست دادن روابط کاری و همینطور درآمد حاصل از مشاوره و تحلیل مسائل مرتبط با ایران.

🔸این سه سال زوایایی از نگاهم به تدریج تغییر کرده که خوانندگان این صفحه احتمالا با روند این تغییرات آشنا هستند. ولی همچنان هم تحلیلم از آیت‌الله خامنه‌ای تحلیلی عرفی در مقام یک رهبر سیاسی است و هرگز جانمازی آب نکشیده‌ام.

🔹اوایل باور نمیکردم تفسیری ساده درباره واقعگرایی سیاست خارجی رهبر ایران (انهم وقتی هنوز در مسایل داخلی نگاهم به شدت منتقدانه و عملا اپوزیسیونی بود) چنین هزینه‌ای داشته باشد. اما همین برخورد خصمانه مدعیان رواداری در عمل مهمترین قطب نما و راهنمایم شد.

🔸درین سه سال بسیاری از منظر دلسوزی گفتند حرفهایم درباره امنیت ملی و یا در نقد اپوزیسیون ایران ستیز را می پسندند ولی خواستند این حرفها را بدون اشاره به نام آیت الله خامنه‌ای بزنم تا بازنشر سخنانم برایشان هزینه ساز نشود. همین تجربیات چشمهایم را به فضای سنگینی که علیه او ساخته‌اند بازتر کرد.

🔹حالا بعد از سه سال، برغم بعضی انتقادات، خامنه‌ای برای من، نام مقاومت علیه امپریالیسم است و علت اصلی هجمه سنگین علیه او هم سرسختیش در مبارزه با استعمار. آنهم زمانی که همه گمان میکردند عصر مبارزه به سر آمده.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. آقای علیزاده! مبارک باشد. بسیاری از فرزندان مومن و انقلابی و متفاوت از قرائت رسمی اجازه ورود به صداو سیما ندارند، چه برسد اظهارنظر! چه آن روز که در بی بی سی حرف می زدید، حسابی باز نکردیم و چه حالا که ذوق زده اید. رهبری بر حسب مصلحت نظام و کشور و ملت تصمیم می گیرد. کسی نیست هم که تحت فشار قرار گیرد. مشاوره گرفتن و اخذ نظرات خصوصیت بارز یک تصمیم گیر است. سبک و سنگین کردن و حرف شنوی و اخذ نظرات مختلف یک هنر است. ضمنا کسی بر روی توان دفاعی معامله یی صورت نمی دهد. ولی رجز خوانی ها و ناهماهنگی ها هم که هزینه اش ملت صبور ایران بدهند، بد است.

    15
    7
  2. بزرگوار درست می گی: فرقی نمی کنه: بی بی سی و افق هر کدوم فقط حرفهایی که بپسندند گفتنش در اونها آزاده

    15
    3
  3. انما بعثت لاتمم مکارم الاخلاق . هدف رسول اکرم برپایی اخلاق بود .نه اولویت را قدرت قرار داد نه وطن نه صرف بقا .می توان نبود اخلاق داشت می توان بود اخلاق نداشت اولویت بندی ارزشها به ما می گوید تا از مراتب بالاتر ارزش دغدغه ای مانده سراغ مراتب پایین تر نرویم شاید حفظ یک اصل اخلاقی متضمن خسارت مالی یا حتی جانی باشد شاید کیان کشور به خطر بیافتد ولی تا گزاره اخلاقی از مراتبه بالاتر مانده حفظ آن مهمتر است .در دادگاه وجدان تاریخی بشر نگاه نمی کنند چه کشوری چند سال دوام آورد حساب می کنند کدام کشور پایبندی اخلاقی بیشتری داشته و براساس آن نمره می دهند و بعضی کشورها در محکمه تاریخ نمره قبلی می گیرند برخی نمره رد.گاندی نمره قبولی می گیرد هری ترومن فاتح جنگ جهانی و ملتش نمره رد. تلاش کنیم برای قبولی در محکمه تاریخ. یک ساعت زندگی با نمره قبولی بهتر از دویست سال زندگی با نمره ردی.

    1. اینطور نیست عزیز برادر ، ما و اسلاف ما در طول تاریخ برداشت اشتباهی از اسلام داشتیم ، مکارم اخلاق سیری چند ؟!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا