خرید تور تابستان ایران بوم گردی

شراب احتمال ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهد

«فیلیپا راکسبی» گزارشگر سلامت بی‌بی‌سی در گزارشی نوشت: شواهد تازه نشان می‌دهند بین مصرف الکل از سوی زنان و افزایش احتمال ابتلای آنها به سرطان پستان رابطه مستقیم وجود دارد.

بر اساس گزارشی که بنیاد جهانی پژوهش‌های سرطان منتشر کرده، نوشیدن روزانه نصف گیلاس شراب یا یک لیوان کوچک آبجو، احتمال ابتلا به سرطان پستان را افزایش می‌دهد.

این گزارش همچنین تأیید می‌کند که تمرین‌های جدی ورزشی می‌تواند خطر بیماری را کاهش دهد.

اما آیا ماجرا به همین سادگی است؟

دانشمندان هنوز نتوانسته‌اند دریابند که چرا بعضی افراد به سرطان پستان مبتلا می‌شوند و بعضی دیگر نمی‌شوند.

عوامل زیادی در ابتلا به سرطان پستان موثرند که از جمله آنها می‌توان به سبک زندگی، میزان هورمون‌ها در بدن و عوامل ژنتیکی و بیولوژیکی اشاره کرد.

در واقع ماجرا پیچیده‌تر از آن است که بتوان تنها یک عامل را در نظر گرفت.

چه عواملی خطر سرطان پستان را زیاد می‌کند؟

بعضی عوامل تحت کنترل شما نیست، مثلا جنسیت، بلندی قامت، ژن‌ها و وضعیت قاعدگی را نمی توانید تغییر دهید.

اگر زن هستید، بالای ۵۰ سال سن دارید، یائسه شده‌اید و سابقه سرطان پستان در خانواده‌تان هست، اینها احتمال ابتلای شما را افزایش می‌دهد.

بلندقد بودن و آغاز قاعدگی قبل از ۱۲ سالگی هم احتمال ابتلا را افزایش می‌دهد.

سازمان تحقیقات سرطان بریتانیا ۱۸ عامل مختلف را فهرست کرده که به درجات مختلف می‌تواند عامل ابتلا به سرطان پستان باشد. مصرف الکل یکی از این عوامل است.

گزارش چه می‌گوید؟

گزارش تازه می‌گوید که زنان می توانند با توجه به عواملی که در اختیار خودشان است، مثل تغذیه، کنترل وزن و ورزش، خطر ابتلا به سرطان پستان را کاهش دهند.

بنیاد جهانی پژوهش‌های سرطان در گزارش جدید خود با تحلیل بیش از ۱۰۰ تحقیق که سابقه پزشکی ۱۲ میلیون زن در آنها بررسی شده بود، بر ضرورت توجه به میزان الکل مصرفی تأکید کرده است.

در این تحقیق به شواهدی اشاره شده که نشان می‌دهد نوشیدن یک لیوان کوچک شراب (حدود ۱۰ گرم الکل) خطر ابتلای زنان یائسه به سرطان پستان را تا ۹ درصد افزایش می‌دهد.

این یعنی از یک گروه ۱۰۰ نفره زنان، حدود ۱۳ نفر به هر حال ممکن است سرطان پستان بگیرند. اما اگر همه آنها روزی یک لیوان کوچک شراب بنوشند، احتمالا یک نفر به تعداد مبتلایان اضافه می‌شود.

تغذیه و ورزش چه تأثیری دارد؟

گزارش تازه می‌گوید که تمرین‌های ورزشی جدی مثل دوچرخه سواری یا دویدن، خطر ابتلا به سرطان پستان پس از یائسگی را تا ۱۰ درصد کاهش می‌دهد.

شیردادن به بچه هم احتمال ابتلا به این بیماری را چه قبل و چه بعد از یائسگی کاهش می‌دهد.

شواهد محدودی هم وجود دارد که خوردن سبزیجاتی مانند کلم و اسفناج خطر ابتلا به انواع نادر سرطان پستان را کاهش می‌دهند.

می‌دانیم که داشتن تغذیه متوازن، تمرینات ورزشی مرتب و وزن مناسب به کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماری‌ها از جمله سرطان کمک می‌کند. اما دانشمندان می‌گویند که همه این عوامل روی یکدیگر اثر می‌گذارند و به همین دلیل نمی‌توان گفت که دقیقا کدام عامل و به چه میزان در ابتلا به سرطان موثر است.

راهنمای منتشر شده در سال ۲۰۱۶ می‌گوید که زنان و مردان نباید بیش از ۱۴ واحد الکل در هفته بنوشند که معادل شش لیوان آبجو یا هفت لیوان شراب است. بعضی روزها هم نباید اصلا الکل بنوشند.

زنان حامله اصلا نباید مشروب الکلی بنوشند.

واکنش‌ها به گزارش تازه

متخصصان سرطان می‌گویند که این گزارش چیزی تازه در مورد رابطه الکل و سرطان پستان ندارد که قبلا نمی‌دانستیم.

آنها می‌گویند که کاهش میزان مصرف الکل می‌تواند مفید باشد.

اما سازمان تحقیقات سرطان بریتانیا می‌گوید که این گزارش نباید مایه نگرانی بیش از اندازه شود و برای جلوگیری از ابتلا به سرطان پستان، لازم نیست نوشیدنی الکلی را به کلی کنار بگذاریم.

در عین حال لازم است که به تصویر کلی‌تر توجه کنیم.

مصرف الکل بر چند نوع سرطان دیگر، از جمله سرطان دهان، کبد و روده تأثیری به مراتب بیشتر از سرطان پستان دارد.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

یک پیام

  1. در باب تشخیص زودهنگام سرطان پستان باید بگوییم هر چه این بیماری زودتر تشخیص داده شود مرحله و استیج آن پایین تر خواهد بود، در تشخیص زودرس احتمال حفظ پستان ها و طول عمر طبیعی فرد بالا می رود، چنانچه در مرحله صفر یا یک تشخیص داده شود بیمار یک زندگی و طول عمر کاملا طبیعی خواهد داشت، از مزایای دیگر تشخیص زود هنگام کاهش هزینه ها و انتخاب روش های کمتر تهاجمی می باشد برای مثال هر چه بیماری زودتر تشخیص داده شود تعداد جلسات شیمی درمانی لازم کمتر می شود و حتی در برخی موارد بدون شیمی درمانی فرآیند درمان کامل می شود.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا