خرید تور تابستان ایران بوم گردی

وزیر آموزش‌وپرورش: اعتماد به پیام‌رسان‌های داخلی کم است

وزیر آموزش و پرورش در جمع خبرنگاران پس از مراسم روز سپاس، به سوالات خبرنگاران پاسخ داد.

به گزارش مهر سیدمحمد بطحایی در پاسخ به سوالی درباره بلاتکلیفی مدیریت دانشگاه فدهنگیان و اداره شدن با سرپرست از بدو تاسیس گفت: در آخرین جلسه که در شورای عالی انقلاب فرهنگی داشتیم این موضوع مطرح شد و بنده و وزیر علوم به صورت کتبی پیشنهاد خود را برای خروج از وضعیت با سرپرست اداره شدن این دانشگاه ارایه دادیم که این موضوع ظرف دو هفته آینده اعلام نتیجه خواهد شد.

وی همچنین از طرحی در مجلس شورای اسلامی مبنی بر مستثنی شدن آموزش و پرورش در بخش هایی از قانون خدمات کشوری خبر داد که طبق آن آموزش و پرورش در بخش هایی دارای قوانین خاص خود خواهد شد.

بطحایی در ادامه گفت: قطعا این طرح روی پرداخت ها تاثیر می گذارد. بنا براین پرداخت ها باید بر اساس عملکرد باشد.

وی در پاسخ به این سوال که آموزش و پرورش چقدر به دنبال منعطف کردن تقویم آموزشی است بیان کرد: ما معتقدیم تغییر تقویم آموزشی یک ضرورت است. ما تفاوت های اقلیمی در کشور داریم و مشکلاتی در این تقویم سال تحصیلی که بدون انعطاف است وجود دارد. دنبال این هستیم که انعطافی در این تقویم ایجاد شود. البته چون این تقویم مصوبه قانونی دارد باید از طریق مجلس اقدام کنیم. مجلس نیز با کلیات طرح موافق است.

وزیر آموزش و پرورش در پاسخ به سوالی درباره اجرای فاز دوم طرح رتبه بندی معلمان بیان کرد: اجرای این طرح لزوماً به معنای افزایش حقوق معلمان نیست و نباید در ذهن این گونه تداعی شود که قرار است حقوق معلمان یک جهش داشته باشد اما درباره رتبه بندی، مجلس به دولت تکلیف کرده است که در برنامه ششم توسعه این طرح آماده شود. ما مرحله دوم رتبه بندی را به دولت ارائه کرده ایم که اجرای آن منوط به تأمین بودجه لازم است.

وی افزود: پیش بینی ما این است که با مساعدت دولت از مهرماه فاز دوم رتبه بندی اجرا شود.

بطحائی در ادامه در پاسخ به سوال دیگری درباره حمایت از کالای ایرانی و برنامه آموزش و پرورش در این راستا، بیان کرد: بحث مربوط به حمایت از کالای ایرانی و تحقق آن در آموزش و پرورش نیاز به یک نشست خبری مستقل دارد تا ما بتوانیم برنامه های خود را در این راستا اعلام کنیم. اما به طور کلی می توانم بگویم برنامه های ما در آموزش و پرورش در راستای شعار سال دو جنبه دارد یکی مربوط به استفاده از تجهیزات در وزارتخانه است و همچنین بحث لوازم التحریر که ما مشکلات جدی در این زمینه داریم و نیازمندیم تولید کنندگان داخلی به صورت جدی وارد این عرصه شوند. بخش دوم نیز فرهنگ سازی و اشاعه استفاده از کالای ایرانی است که باید مهرماه و با شروع سال جدید با برنامه هایی این مهم را اجرا می کنیم.

وزیر آموزش و پرورش درخصوص بحث پرداخت مطالبات نیز اظهار داشت: اجازه بدهید از این پس هر وقت مطالبات پرداخت شد و فرهنگیان متوجه آن شدند، این موضوع از طرف خود آنها اطلاع رسانی شود چرا که فرهنگیان این گلایه را دارند که مگر در دیگر دستگاه های دولتی وقتی مطالبات کارکنانشان را پرداخت می کنند، آن را اطلاع رسانی می کنند.

وی همچنین در مورد زمان انتشار دفترچه آزمون استخدامی گفت: تلاش ما این است که بعد از تعطیلات این دفترچه آماده شود و ما زمان آزمون را مشخص کنیم اما بارگذاری دفترچه روی سایت برای سازمان سنجش کاری زمان بر و دشوار بود.

بطحائی در پاسخ به سوال دیگری درباره حذف آزمون های سمپاد و اینکه در نهایت امسال پایه هفتم استعدادهای درخشان، دانش آموز می پذیرد یا خیر؟ تصریح کرد: ما در آموزش و پرورش بر حذف آزمون های استرس زا تأکید زیادی داریم. نشانه های خوبی هم از سوی اولیاء، دانش آموزان و مجامع علمی در این طرح گرفته ایم. ما معتقدیم دانش آموزان دبستان نباید در معرض فشار آزمون ها و کتاب های کمک آموزشی قرار بگیرند اما برای پذیرش دانش آموز در پایه هفتم در مدارس استعداد درخشان برای سال تحصیلی آینده، منتظر ابلاغ رئیس جمهور هستیم و دستورالعملی را آماده کرده ایم که بلافاصله ابلاغ کنیم. در هر صورت اگر در پایه هفتم استعدادهای درخشان، امسال پذیرشی هم صورت بگیرد از طریق آزمون نخواهد بود.

وزیر آموزش و پرورش در ادامه درباره استفاده از پیام رسان های داخلی بیان کرد: ما طی دو بخشنامه، استفاده از پیام رسان های داخلی و منع استفاده از پیام رسانهای خارجی را به تمام دستگاه های زیرمجموعه اعلام کرده ایم. نکته در این است که اعتماد به پیام رسان های داخلی کم است که خوشبختانه در این روزها توانسته اند وارد رقابت شوند و انحصار تلگرام شکسته شود. به نظرم پیام رسان های داخلی مسیر خوبی را طی می کنند. من هم از این پس حضور پررنگ تری در پیام رسان های داخلی خواهم داشت.

وی همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره جلسه مقام معظم رهبری با مسئولان درباره آسیب های اجتماعی که قرار است اواخر اردیبهشت ماه برگزار شود، گفت: در حوزه مقابله با آسیب های اجتماعی، کار جدی ای را در معاونت سلامت انجام داده ایم. طرح «نماد» یکی از برنامه های این حوزه است که تاکنون خوب جلو آمده است. هر چند سرعت پیشرفتش کم بوده است. در سال تحصیلی آینده، مدارس بیشتری تحت پوشش طرح نماد قرار می گیرند. سامانه ای را برای رصد مستمر آسیب های اجتماعی آماده کرده ایم تا به موقع بتوانیم ورود کنیم. بخشی از گزارش ما به رهبری ناظر بر اطلاعات همین سامانه درباره فراوانی آسیب ها در استانها است.

بطحائی درباره کیفیت تربیت ضمن خدمت معلمان نیز خاطرنشان کرد: معلمان هم مانند سایر کارکنان دولت نیازمند این هستند که مهارت هایشان به صورت مداوم توسعه یابد. به علت تنگناهای مالی، آموزش های ضمن خدمت به صورت کامل محقق نشده است اما در سال آتی آن را جدی تر دنبال می کنیم. هرچند باید این را بگویم که گذراندن این آموزش ها لزوماً به معنای کسب صلاحیت نیست و باید به صورت مداوم دوره ها تکرار شود. ما یک نرم افزاری را پیش بینی کرده ایم که به مدت دو سال طرح اجرای آزمایشی آن پیش رفته است. این برنامه برای توسعه مهارت های حرفه ای معلمان تدارک دیده شده و سال جدید به صورت گسترده تری به کار گرفته می شود.

حرمت معلم شکسته شود نظام تعلیم و تربیت آسیب می بیند

محمد بطحایی در مراسم «سپاس معلم»، افزود: یاد ویژه می کنم از دو شهید بزرگوار که مایه افتخار ما معلمان هستند یعنی شهید رجایی و شهید باهنر. همچنین یادی کنیم از معلم فیلسوف برجسته شهید مطهری.

وی ادامه داد: هر زمان صحبت از آینده و عاقبت به خیری در آینده می شود، مهم ترین عامل آموزش و پرورش و نقش آن در کودکی و نوجوان مورد توجه قرار می گیرد. ما اگر بخواهیم به مراتبی از حیات طبیبه که در سند تحول بنیادین آمده دست یابیم، راهی جز تحول ندارد.

بطحایی افزود: باید به کیفیت آموزش و پرورش در دوره کودکی و نوجوانی توجه کنیم و معلم، مهم ترین رکن در ایجاد تحول است.

وزیر آموزش و پروش بیان کرد: صاحب نظران علوم تربیتی می گویند وضعیت فعلی مدارس را تجزیه و تحلیل کنیم می توانیم پیش بینی کنیم آینده چه ویژگی هایی خواهد داشت. تحول در آموزش و پرورش که یک ضرورت است اینگونه است که بتواند خود را با نیازهای فردی و اجتماعی تطبیق دهد.

بطحایی اظهار کرد: نسل امروز به سرعت نیازهایش در حال تغییر است و باید همراه آن پیش برویم. هدف اصلی تحول همین انطباق است و معلم تاثیرگذارترین رکن است. هیچ تحولی رخ نمی دهد تا وقتی معلم نخواهد یا نتواند.

وی اضافه کرد: اگر معلم وارد گردونه تحول نشود، با شکست مواجه می شویم. تا کنون هم دلایل شکست مان همین بوده است. نقطه عطف و توجه ما در تحول باید معلم باشد در بخش شایستگی ها و انگیزش و خواستن از سمت معلم. ما در این عرصه در سال های اخیر شاهد هستیم یکی از مهم ترین چالش های معلمان برقراری نظم در کلاس شده است. در دل این چالش البته فرصت هایی هم نهفته است. در این میان گاهی دیده می شود ورود به حریم معلم ضربه هولناکی به پیکره آموزش و پرورش وارد می کند. خط قرمز ما حفظ حریم و حرمت معلمان است.

بطحایی ادامه داد: وقتی حریم معلم شکسته شود حرمت نظام تعلیم و تربیت شکسته شده است. مهم ترین مسئولین من نیز صیانت از این حرمت است. اگر ما معلم را تکریم نکنیم چطور انتظار داریم کرامت بخشیدن با دیگران را با دانش آموز تمرین کند.

وی گفت: امروز روز سپاس از معلم است، معلمانی که با نبود امکانات و فضاهای آموزشی کافی و تجهیزات چراغ تعلیم و تربیت را روشن نگه داشتند. امروز روز سپاس از معلمی است که برای تربیت فرزندان این آب و خاک روزهایی در هفته را دور از خانواده طی کند. من به عنوان همکار خانواده آموزش و پرورش ضمن ابلاغ سلام رئیس جمهوری، سپاس خودم را به همه معلمان تقدیم می کنم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. بلاتکلیفی و آزار، بازی با روح و روان خانواده ها:
    آقای وزیر محترم آموزش و پرورش،250 هزار دانش آموز مقطع ششم برای آزمون بلاتکلیف هستند.در حقیقت 250 هزار خانواده بلاتکلیف است . هرگونه تغییر در آزمون و مدارس سمپاد مطابق قانون نیازمند تایید شورای انقلاب فرهنگی و امضا ریس جمهور محترم را دارد.شورای انقلاب فرهنگی که آزمون را برای امسال مجاز دانسته است .شما هنوز سلسله مراتب اداری را هم نمی دانید؟ صحبت های اعضای محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی، آقای مهندس ضرغامی و خانم دکتر آیت الهی را دروغ میپندارید.آیا شما در جلسه شورا هوشیار بودید؟ خودسرانه و یک تازی شما را رهبر معظم که همواره نگران استعداد فرزندان مملکت و بالا رفتن پرچم مقدس جمهوری اسلامی در المپیاد های جهانی برافراشته میشود .را حتما خواهد گرفت.

  2. آقای مدیر و وزیر محترم آموزش و پرورش:
    شما که یک شبه تصمیم میگیرید ومدعی هستید روش گزینش دانش آموزان که طی 40 ساله گذشته غلط است ( نقل به مضمون صحبت آقای وزیر و مدیر ) وراهکار جایگزین هم ندارید و صورت مسله را پاک میکنید و میگوید خذف !! آیا راهکار و روش جایگزین قبل از اعلام فکر کردید؟ مشاورین شما به شما مشورت و راهکار اعلام نمی کنند؟ کار مشاور alert نمودن مدیر بالا دست است!!!
    آقای وزیر و مدیر محترم شما که اعلام میکنید این روش برای خانواده های مرفه است که فرزاندانشان به این گونه مدارس راه پیدا میکنند!!! آقای وزیر و مدیر محترم شما نگران خانواده های مرفه نباشید اینگونه حانواده ها در کل ایران چند نفر هستند ( لطفا جامعه آماری را مطالعه نمایید) آنها به راحتی روشها و راهکار جایگزین را دارند و انتخاب کرده اند شما نگران خانواده های مرفه و پول دار نباشید.شما نگران خانواده های ضعیف و فقیر باشید که در کل ایران هستند و نمی توانند به این گونه مدارس راه یابند و استعداد سوزی. میکنید

  3. بلاتکلیفی و آزار، بازی با روح و روان خانواده ها:
    آقای وزیر محترم آموزش و پرورش،250 هزار دانش آموز مقطع ششم برای آزمون بلاتکلیف هستند.در حقیقت 250 هزار خانواده بلاتکلیف است . هرگونه تغییر در آزمون و مدارس سمپاد مطابق قانون(بخش اول:سیاست گذاری و تصمیم گیری کلان و نیز ارزیابی و نظارت راهبردی فرآیند تحول بنیادین نظام تعلیم و تربیت رسمی عمومی بر پایه این سند بر عهده شورای عالی انقلاب فرهنگی می باشد) نیازمند تایید شورای انقلاب فرهنگی و امضا ریس جمهور محترم را دارد.شورای انقلاب فرهنگی که آزمون را برای امسال مجاز دانسته است .شما هنوز سلسله مراتب اداری را هم نمی دانید؟ صحبت های اعضای محترم شورای عالی انقلاب فرهنگی، آقای مهندس ضرغامی و خانم دکتر آیت الهی را دروغ میپندارید.آیا شما در جلسه شورا هوشیار بودید؟ خودسرانه و یک تازی شما را رهبر معظم که همواره نگران استعداد فرزندان مملکت و بالا رفتن پرچم مقدس جمهوری اسلامی در المپیاد های جهانی برافراشته میشود .را حتما خواهد گرفت.

  4. بلاتکلیفی و آزار، بازی با روح و روان خانواده ها:
    آقای وزیر محترم آموزش و پرورش،250 هزار دانش آموز مقطع ششم برای آزمون بلاتکلیف هستند.در حقیقت 250 هزار خانواده بلاتکلیف است . مهلت 3و4 روزه که فرمودید ( نقل به مضمون ) که تمام شده خانواده ها بابت آزمون و ثبت نام فرزندانشان نگران هستند. تا کی .تا چه زمانی با روح روان خانواده ها بازی میکنید؟

  5. آقای وزیر محترم آموزش و پرورش با تشکر از اینکه بدون کارشناسی و مطالعه یک شبه مصوبه حذف آزمون سمپاد و در یک سفر. آموزش زبان روسی و دستور العمل 2030 و دست درازی به صندوق فرهنگیان و بیسوادی مطلق دانش آموزان با حذف تکلیف و نمره ها و ارزشیابی پدرو مادر پسند به دانش آموزان میدهند و…… ابلاغ میفرمایید.باعث تاسف و خیانت به آینده دانش آموزان بعنوان آینده سازان این مملکلت است
    .شما متخصص کوبیدن آب در هاون و بیخود گفته اند که گذشته چراغ راه آینده است و بهتر است مدام وقت و توان و روانمان را بگذاریم .برای اختراع چند باره چرخ و آشغال ها را به زیر فرش جارو کنیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا