خرید تور تابستان ایران بوم گردی

چالش نهنگ آبی همچنان قربانی می گیرد

یک نوجوان ۱۷ ساله که شنبه شب در هند خودکشی کرد به نظر می رسد تازه ترین قربانی چالش اینترنتی نهنگ آبی در این کشور باشد.

به گزارش انصاف نیوز به نقل از یورونیوز، بنا به اعلام پلیس هند این نوجوان در ایالت ایالت مادیا پرادش با پرتاب کردن خود در برابر یک قطار در حال حرکت جان باخت. به گفته دوستان این نوجوان وی در چند روز گذشته جذب بازی اینترنتی نهنگ آبی شده بود.

چالش نهنگ آبی یک بازی اینترنتی ۵۰ مرحله ای است که با هدف جلب نوجوانان به خود طراحی شده است. این بازی در نهایت نوجوانان شیفته به خود را به خودکشی وا می دارد. در هر مرحله از این بازی از شرکت کننده خواسته می شود با انجام وظیفه محوله تصویری دال بر اجرای آن را به اشتراک بگذارد.

شرکت کنندگان در این بازی باید ۵۰ مرحله بازی را طی ۵۰ روز تکمیل کنند. مراحل اولیه این بازی آسان هستند و از شرکت کننده خواسته می شود بر روی دست خود تصویر یک نهنگ آبی را بکشد، در ساعات غیرمعمول به پیاده روی برود و یا سبک خاصی از موسیقی را گوش کند. در مراحل بعدی اما وظایف محوله دشوارتر می شوند. آسیب رساندن به خود و در نهایت خودکشی از جمله وظایفی است که در مراحل پیشرفته بازی نهنگ آبی نوجوانان تشویق به انجام آن می شوند.

مسئولان مدارس و پلیس در اروپا و امریکا برای مقابله با چالش نهنگ آبی توصیه هایی به والدین نوجوانان ارائه کرده اند. از والدین خواسته شده است که ضمن حفظ هوشیاری در برابر خطرات این بازی نسبت به مطالبی که نوجوانان در شبکه های اجتماعی به اشتراک می گذارند، حساس باشند.

نتیجه بررسی در مورد رواج موضوعات مختلف در وبگاه جستجوگر گوگل نشان می دهد که هند اکنون سومین کشوری است که طی ۱۲ ماه گذشته بیشترین جستجو در مورد چالش نهنگ آبی در آن صورت گرفته است. این در حالی است که جستجوی اینترنتی برای این بازی ظرف ماه گذشته بیشتر شده است.

به دنبال گسترش گرایش نوجوانان به بازی نهنگ آبی دولت محلی ایالت بنگال غربی در حال بررسی پیشنهاد افزودن واحد درسی «استفاده مسئولانه از اینترنت» به برنامه مدارس است.

فیلیپ بودیکین، جوان روس در ارتباط با این بازی اینترنتی در روسیه مجرم شناخته شده است و اکنون در زندان به سر می برد. در حالی که در برخی از گزارشها از او به عنوان خالق چالش نهنگ آبی نام برده شده است گروهی از یک دختر نوجوان ۱۷ ساله روس به عنوان مغر متفکر این بازی نام می برند. کارآگاهان روس بر این باورند که این دختر نوجوان خود به بازی نهنگ آبی مشغول بوده است اما با عدم طی تمام مراحل به یکی از اداره کنندگان بازی تبدیل شده است.


«احتمال خودکشی دو نفر و افزایش نگرانی‌ها از رواج چالش نهنگ آبی در ایران»

یورونیوز در خبری با تیتر «احتمال خودکشی دو نفر و افزایش نگرانی‌ها از رواج چالش نهنگ آبی در ایران» نوشت:

انتشار ویدئویی در شبکه های اجتماعی که گفته می شود خودکشی دو کاربر ایرانی چالش نهنگ آبی را نشان می دهد، واکنش کاربران را برانگیخت.

بازی اینترنتی نهنگ آبی یک بازی چالش برانگیز ۵۰ مرحله ایست که در مراحل اولیه آن از کاربر خواسته می شود چالش‌های آسانی مانند گوش دادن به یک سبک موسیقی خاص یا نقاشی یک نهنگ آبی بر روی بدن خود را انجام دهند. اما در مراحل بعدی این چالش ها سخت تر و پرخطرتر می شود و در نهایت از کاربر خواسته می شود که به زندگی خود پایان دهد.

تاکنون گزارش هایی از خودکشی کاربران این بازی در روسیه و هند منتشر شده است. انتشار ویدئوی اخیر که به نظر می رسد خودکشی دو نفر در ایران را نشان می دهد، باعث نگرانی کاربران ایرانی از احتمال رواج این بازی در ایران شده است.

برخی از کاربران از وجود چنین پدیده ای ابراز تاسف کرده اند. عده ای نیز خواستار اطلاع رسانی و پیشگیری از رواج این چالش شده اند. در مقابل برخی نیز به دنبال کسب اطلاع از این بازی هستند و در مورد آن ابراز کنجکاوی می کنند.

 


چالش نهنگ آبیقربانیان نهنگ آبی؛ از هند تا روسیه

وایبهاو دِو (Vaibhav Dev) دانشجوی بیست ساله هندی که روز جمعه از پشت بام خانه‌اش در شهر پنج‌کولا به پایین پرید، احتمالا تازه‌ترین قربانی چالش آنلاین نهنگ آبی است.

در این چالش اینترنتی ۵۰ مرحله‌ای از مخاطبان عمدتا نوجوانان خواسته می‌شود روزانه تکلیف خود را انجام داده و در پایان، عکسی از خود را بفرستند تا بتوانند وارد مرحله بعد شوند. مرحله نخست این چالش کشیدن یک نهنگ آبی روی دست است و پس از آن برای مثال از کاربر خواسته می‌شود، تا لب خود را ببرد، روی دست خود با چاقو کلمه‌ای را حک کند و یا بالای یک ساختمان مرتفع با پاهای آویزان از خود عکس بیاندازد. این بازی مرگبار، چهار سال پیش برای اولین بار در روسیه و در شبکه اجتماعی محلی «وی کی» (VKontakte) معادل فیسبوک روسیه به راه افتاد.

سایت اینترنتی روزنامه هندوستان تایمز به نقل از یکی از اقوام وایبهاو گزارش کرده که وی در روزهای قبل از اقدام به «خودکشی» به دوستانش می‌گفته که بزودی پرواز خواهد کرد. از آنجایی که این دانشجوی هندی علاقه بسیاری به چالش‌های فضای مجازی داشته، پلیس احتمال ارتباط وی با چالش نهنگ آبی را منتفی نمی‌داند. در حالی که وایبهاو از خودکشی، جان سالم به در برده و با دست و پای شکسته در بیمارستان بستری است، به گزارش برخی رسانه‌های محلی، یک دانشجوی دیگر هندی هم در همین روز در شهر پودوچری خود را از درخت حلق‌آویز کرد.

خودکشی یک نوجوان هندی در ماه گذشته میلادی، زنگ خطر چالش نهنگ آبی را برای مقام‌های این کشور به صدا درآورد. پدر و مادر آنکان ۱۴ ساله جسد فرزندشان را در حمام خانه پیدا کردند. تحقیقات پلیس ارتباط این خودکشی با «نهنگ آبی» را اثبات کرد.

شیوع این بازی مرگبار در هند، آنچنان بالا است که دادگاه عالی دهلی‌ نو هفته گذشته از فیسبوک و گوگل خواست تا امکان دسترسی کاربران به چالش نهنگ آبی را مسدود کنند. در روزهای گذشته، «نهنگ آبی» پرجستجوترین واژه موتورهای جستجوگر اینترنتی در ۳۰ شهر هند بوده است. با این حال شهروندان این کشور تنها قربانی این مرگبار نیست.

پاکسازی جامعه از آشغال‌های بیولوژیک

هفدهم ژوئیه، دادگاهی در استان تیومن روسیه، فیلیپ بودیکین ۲۲ ساله را به اتهام ترغیب دو نوجوان صرب در جریان چالش نهنگ آبی مجرم شناخت و به ۳ سال وچهار ماه زندان محکوم کرد. رسانه‌های روسی وی را که به «روباه» مشهور است، یکی از مغزهای متفکر این چالش مرگبار معرفی کردند. به گزارش مسکو تایمز فیلیپ بودیکین چند روز پیش از بازداشت، در دفاع از خود گفته بود: «می‌خواستم جامعه را از آشغال‌های بیولوژیک (زیستی) پاک کنم. من فقط به چند نفر توضیح دادم که بهتر است بمیرند. خودشان تصمیم گرفتند و هیچکس آن‌ها را مجبور نکرده بود.» پلیس روسیه در سال ۲۰۱۶ مدتی بودیکین را در محل زندگی مادرش در مسکو به اتهام ارتباط با قتل ۱۵ نوجوان روس در جریان چالش نهنگ آبی، بازداشت خانگی کرده بود. با این حال، وی سرانجام به مشارکت در قتل دو دختر نوجوان در صربستان محکوم شد.

هشدار نسبت به گسترش نهنگ آبی

گویا نام «نهنگ آبی» از خودکشی گروهی و داوطلبانه نهنگ‌ها می‌آید. پس از انتشار خبر چند مورد خودکشی در میان نوجوانان روس، گرجستانی و سپس صرب، در ماه مارس سال ۲۰۱۷، پلیس فرانسه نسبت به مشاهده نمونه‌هایی از این چالش در میان نوجوانان این کشور، ابراز نگرانی کرد. با این حال نهنگ آبی دست‌کم به مرگ یک نفر و زخمی‌شدن چندین نوجوان دیگر در فرانسه منجر شده است.

در دو هفته گذشته عباراتی مانند «چالش نهنگ آبی» یا «بازی نهنگ سفید» بارها و بارها به زبان فارسی و بویژه از سوی کاربرانی در ایران در اینترنت جستجو شده است. شماری از کاربران فارسی زبان پیشاپیش نسبت به خطر گسترش این بازی مرگبار در میان نوجوانان ایرانی، هشدار داده اند:

قبل از همه گير شدن بازي خطرناک #نهنگ_آبي بايد به فکر اطلاع رساني صحيح و از کانال هاي درست باشيم. حتي يک قرباني هم زياده.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا