خرید تور تابستان ایران بوم گردی

جلوگیری از زباله‌گردی کودکان تا ۶ ماه آینده

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور با تاکید بر ضرورت رسیدگی به وضعیت بحرانی کودکان زباله‌گرد، گفت: باید طی ۶ ماه آینده این کودکان را از زباله‌گردی جدا کنیم و آنها را به سمت کارهای سوق دهیم که آسیبی به آنها نرسد.

حبیب‌الله مسعودی فرید در رابطه با فعالیت کودکان زباله گرد بخصوص در کارگاه‌هایی که قابل رصد نیستند، به ایلنا گفت: این کودکان اغلب در لایه‌های پنهان مشغول به فعالیت هستند، با توجه به اینکه کنوانسیون بین‌المللی حقوق کودک  را پذیرفته‌ایم، مهمترین بخش این کنوانسیون این است که کودکی که زیر ۱۵ سال سن دارد، حق کار کردن ندارد. کودکان بین ۱۵ تا ۱۸ سال هم تا زمانی که کار، سلامت آنها را تحت تاثیر قرار ندهد اجازه کار کردن دارند، بنابراین در بحث زباله‌گردی کودکان باتوجه به اینکه این کار شایسته کودک نیست و شان و سلامت روانی آنها را تهدید می‌کند و از همه مهمتر عواقب بسیار بدی در سلامت جسم آنها دارد باید هرچه سریعتر نسبت به جلوگیری از این کار اقدام شود.

باید از خانواده کودکان زباله‌گرد حمایت شود

وی افزود: در مورد کودکان زباله‌گرد بهترین حالت این است که خانواده آنها بررسی و حمایت شود و اگر قرار است؛ کودک کار کند باید در یک کار تمیز و بدون آسیب ساماندهی شود، اگرچه ممکن است در کوتاه مدت به کودکان این امکانات داده شود که از دستکش استفاده کنند و یا آنها را از آسیب زباله‌هایی همچون سرنگ حفظ کنیم، اما در نهایت باید به این وضعیت بحرانی کودکان کار به طور ویژه‌ای رسیدگی شود، باید طی ۶ ماه آینده این کودکان را از زباله‌گردی جدا کنیم و آنها را به سمت کارهای سوق دهیم که آسیبی به آنها نرسد.

جداسازی کودکان کار از سایر کودکان درست نیست

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور در رابطه با قول وزارت بهداشت در خصوص احداث بیمارستان کودکان کار و خیابان و حمایت از این کودکان اظهار کرد: جداسازی کودکان کار از سایر کودک‌ها درست نیست، اعلام شد که تمام کودکانی که بیمه داشته باشند، می‌توانند از مراکز درمانی بطور رایگان استفاده کنند، این در حالی است که بسیاری از این کودکان اعم از ایرانی و یا مهاجر فاقد برگه‌های هویتی و متعاقب آن بیمه هستند.

شرط گذاشتن وزارت بهداشت برای درمان کودکان کار و خیابان

فرید بیان کرد: در واقع کودکان ایرانی هم که بی‌شناسنامه هستند؛ مشکلات عدیده‌ای در رابطه با درمان دارند، نامه‌نگاری‌هایی با وزارت بهداشت داشته‌ایم و این وزارتخانه اعلام کرده‌است که این کودکان باید برگه هویت داشته باشند، بعضی‌ها کارت ندارند و ممکن است به تهیه آن نیز دسترسی نداشته باشند، باید برای کودکان دارای شرایط خاص اعم از ایرانی و غیرایرانی شرایط خاصی فراهم شود و یا کد خاصی به آنها داده شود تا بتوانند از خدمات بیمه‌ای و درمانی بهره‌مند شوند، بیمه سلامت ایرانیان تحت نظر بهداشت است و باید در این خصوص با این وزارتخانه رایزنی شود، البته وزارت رفاه در حال پیگیری این مساله است.

معاون اجتماعی سازمان بهزیستی کشور تاکید کرد: اگر کودکان برگه هویتی داشته باشند؛ بیمه ایرانی پوشش بالایی برای آنها در کشور دارد، اما مساله اصلی این است که باید به سمت تلفیق اجتماعی گروه‌های خاص سوق پیدا کنیم، همانطور که همه بچه‌ها به بیمارستان می‌روند و به بخش کودکان مراجعه می‌کنند، کودکان کار نیز باید از این امکانات بهره‌مند شوند.

از والدین کودک آزار باید سلب حضانت شود

وی در رابطه با کودکان در معرض آسیب بخصوص در خانواده‌ها گفت: باید از والدینی که اقدام به کودک آزاری می‌کنند، سلب حضانت شود که اگر قانون حمایت از حقوق کودک و نوجوان در مجلس دنبال شود و با سرعت زیاد جلو برود، می‌تواند دست قضات را در این موضوع بازتر بگذارد.

مسعودی فرید تاکید کرد که در لایحه حمایت از حقوق کودک و نوجوان مفهوم کودک آزاری وسیع‌تر شده است و حتی اگر پدر و مادری و هر کسی که از کودک مراقبت می‌کند، اجازه ندهد کودک درس نخواند یا به بهداشت و سلامت کودک رسیدگی نکند، جزو مصادیق کودک آزاری قلمداد خواهد شد و با آنها برخورد می‌شود.

انتهای پیام

بانک صادرات

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا