خرید تور تابستان ایران بوم گردی

سیر تا پیاز ماجرای «سعید طوسی»

اتهام سنگین به یک قاری  برجسته قرآن در روزها گذشته بازتاب گسترده ای در افکار عمومی داشته است. سعید گندم نژاد طوسی از اساتید تلاوت قرآن  که از شاخص ترین قاریان کشور به حساب می آید متهم به عمل خلاف عفت عمومی و تشویق به فساد شده است. اتهام هایی که در یکی از آن ها قرار منع تعقیب برای او صادر شده است و در دومی (تشویق به فساد) پرونده همچنان باز است.

به گزارش فرارو، این توضیحات را محسنی اژه ای معاون اول قوه قضائیه پس از  چند روز انتشار اخبار و شایعات پیرامون سعید طوسی مطرح کرد. او در نشست خبری  روز گذشته خود توضیحاتی ارائه داد و گفت: «رسیدگی به شکایتی که صورت گرفته طبق روال در حال بررسی است و هنوز مراحل رسیدگی نهائی نشده است. در مرحله اول یکی از شکات در مسئله خلاف عفت عمومی شکایتی مطرح کرد که برای این مورد قرار منع تعقیب صادر شد که این حکم قطعی شده است.»

اژه ای تعداد شاکیان را چهار نفر عنوان کرد.

ejeie 4

سخنگوی قوه قضائیه  گفت: «در مرحله دوم ادعای دیگری مطرح شد و موضوع تشویق به فساد مورد رسیدگی قرار گرفت که برای این موضوع نیز قرار منع تعقیب صادر شد، اما پس از اعتراض براساس قرائن و شواهد قرار منع تعقیب لغو و رسیدگی به پرونده ادامه پیدا کرد و در حال حاضر موضوع تشویق به فساد مراحل خود را طی می‌کند و هنوز به مراحل نهایی نرسیده است.»

محسنی اژه‌ای تاکید کرد که  “علاوه بر دادسرا این پرونده به قاضی خبره و متدینی برای مشورت ارجاع داده شد که اهمالی صورت نگیرد که این قاضی مطرح کرد که اتهامات ثابت نشده، اما با این حال هنوز پرونده در حال رسیدگی است.”

اما معاون اول قوه قضائیه پیش از این که درباره پرونده سعید طوسی سخن بگوید، مقدمه ای درباره این پرونده و پرونده های مشابه  آن بیان کرد.

او گفت: «برخی اتهامات اثباتش کار مشکلی است و کسی که شکایت می‌کند به دلیل اینکه ادله و شاهد ندارد و تنها با اظهارات شاکی و تحقیقاتی که صورت می‌گیرد به نتیجه می‌رسد نهایتا با علم قاضی حکمش صادر می‌شود؛ هر چند ممکن است حق با شاکی باشد، اما ممکن است اثبات نشود.»

سخنگوی قوه قضائیه افزود: «در رابطه با پرونده‌های مربوط به عفت عمومی قانونا و شرعا امکان ریز شدن و تحقیقات جزئی در آن وجود ندارد؛ چرا که در برخی از اتهامات منافی عفت، ضابط حق ورود ندارد و در جریان رسیدگی به پرونده، دادگاهی با چند قاضی تشکیل می‌شود و ایشان سوالاتی را در خصوص پرونده مطرح می‌کنند.»

saeid-tosi

سعید طوسی قاری مراسم افتتاحیه مجلس دهم بود

سعید طوسی کیست؟

سعید گندم نژاد طوسی متولد 1349 در تهران است. او از یک‌سالگی به مشهد رفته و از پنج‌سالگی فعالیت‌های قرآنی خود را آغاز کرد.

او  قاری بین‌المللی قرآن، کارشناس شورایعالی قرآن، آموزگار کلاس‌های قرآن با تمرکز بر آموزش نوجوانان است.

سعید طوسی بارها برنده مسابقات قرائت قرآن در کشورهای مختلف شده است.

او نفر اول مسابقات بین‌المللی سوریه ۱۳۷۲، نفر اول مسابقات بین‌المللی مالزی ۱۳۷۷، نفر اول مسابقه کشوری ابتهال و دعا، نفر اول مسابقات کشوری قرائت قرآن ۱۳۷۹ است.

او در مراسم‌های رسمی مختلفی چون افتتاحیه مجلس دهم، مراسم احیای شب‌های قدر در مصلای تهران به قرائت قرآن پرداخت.

او از اعضای شورای عالی قرآن کشور است.

سعید طوسی

سعید طوسی

ماجرای اتهام

برای اولین بار در خرداد ماه امسال برخی رسانه ها از وجود پرونده علیه سعید طوسی به دلیل اعمال منافی عفت خبر دادند. این اخبار آن چنان مورد توجه قرار نگرفت تا اینکه اوایل مهر ماه یکی از رسانه های خارج از ایران اتهامات سنگینی علیه او مطرح کرد.

این اتهامات بازتاب گسترده ای در شبکه های مجازی داشت. برخی شاکیان این پرونده نیز گفت و گوهایی با رسانه های خارج از ایران داشته اند که درآن ادعاها و اتهامات خودر را علیه سعید طوسی مطرح کردند. در واکنش به این اتهامات سعید طوسی دو بیانیه صادر کرد و همه ادعاها را رد کرد.

او در بیانیه اول که روز پنج شنبه صادر کرد نوشت: «این‌جانب سعید طوسی، شاگرد و خادم قرآن کریم، شایعاتی مبنی بر دستگیری خود به جرم‌های مختلف با آمار و اعداد عجیب و غریب و داستان‌های متناقض و سراپا کذب شنیدم که گویا از طریق برخی خبرگزاری‌ها و سایت‌های یهودی به طور هماهنگ و با کمک برخی از ایادی خود در داخل و یا خارج مستندسازی شده و با ارتباط‌دادن آن به ساحت مقدس قرآن و جامعه قرآنی و نیز شخص مقام معظم رهبری ناخواسته پرده از مقاصد شوم و خباثت‌آلود خود برداشته‌اند.»

سعید طوسی خطاب به مقام معظم رهبری نوشته است: «رهبرا! سلام و درود بر تو و صلابتت. هیبتت مستدام که دشمنانت چنان خار و زبون شده‌‌اند که چون در مقابل اقتدار و نفوذ کلامت درمانده گشته‌‌اند، فرصت را غنیمت شمرده و توطئه‌های ناجوانمردانه خود را با بهانه قراردادن من، متوجه مقام ولایت سازند! شرمسارم که قرعه آنان به نام من افتاد و مرا بهانه تهمت و تخریب کرده‌‌اند و درعین‌حال، سرفرازم از اینکه مرا قاری محبوب شما می‌خوانند.

اما او در همان روز بیانیه دومی نیز صادر کرد. تا کاملا اتهامات را رد کرده باشد.

او در این بیانیه نوشت: «مستندات و اظهارات ارائه شده در سایت‌ها و برنامه‌ها و نمایش‌های تلویزیونی، سراسر کذب و جعلی است و به درد همان فیلم های سینمایی می‌خورد.»

او تاکید کرد که “اینجانب تاکنون به دلیل جلوگیری از هتک آبروی جامعه قرآنی سکوت کرده‌ام، اما از این پس به همین دلیل و برای حفظ حیثیت خود در جامعه قرآنی در مقابل این هتاکی ها و پرده دری‌ها، اقدامات قانونی خود را از طریق محاکم صالحه قضایی انجام خواهد داد. ”

یک روز پس از انتشار این دو بیانیه از سوی خبرگزاری قرآن (ایکنا)، همین خبرگزاری خبری را منتشر کرد که از اقدامات تازه شاکیان پرونده حکایت داشت.

به گزارش خبرگزاری قرآن در روز جمعه، براساس اعلام یک منبع آگاه، شاکیان پرونده سعید طوسی در حال تهیه نامه ای به رییس قوه قضائیه هستند که درآن ضمن اعلام برائت از رسانه های معاند، رسیدگی به پرونده را خواستار شده اند.

این خبر نیز بازتاب گسترده ای در رسانه ها داشت و باعث شد که حساسیت افکار عمومی به این موضوع افزایش یابد.

heshmati-mohamadreza

معاون وزارت ارشاد برای اولین بار  تشکیل پرونده سعید طوسی را تائید کرد

واکنش های جامعه قرآنی

اما در حاشیه تمام این اتفاقات واکنش هایی نیز به آن صورت گرفت. واکنش هایی که بر اهمیت موضوع افزود. روز پنجشنبه، معاون قرآنی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، در یادداشتی که در «تابناک» منتشر شده، از شاکیان پرونده درخواست کرد تا صبوری و متانت پیشه کنند تا به نتیجه برسند. با این یادداشت اصل وجود پرونده قضایی در این باره تائید شد.

حجت‌الاسلام والمسلمین محمدرضا حشمتی، معاون قرآن و عترت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در این یادداشت نوشت: «صرف‌نظر از ماهیت موضوع و وقوع یا عدم وقوع جرم که کاملاً به حوزه قضائی مربوط است، انتشار آن مصداق اشاعه فحشا می‌باشد.»

او در عین حال تاکید کرد که «خطای» افرادی چون روحانیون و قاریان قرآن « ناخودآگاه باورهای دینی مردم را تضعیف می‌کند».

حشمتی همچنین از مردم خواست: «در این‌گونه حوادث ضمن خودداری از انتشار، اجازه ندهند نسبت به مقدسات به‌ویژه قرآن کریم و خادمان قرآن سوءبرداشتی پیش آید.»

45376

عباس سلیمی، قاری قرآن از انتشار ادعاها علیه طوسی انتقاد کرد

اما دو واکنش دیگر نیز از جامعه قرآنی کشور مورد توجه قرار گرفت. عباس سلیمی، از قاریان مشهور، ضمن حمله شدید به  رسانه ای که این ادعاها را علیه سعید طوسی مطرح کرده بود در عین حال اعلام کرد که قوه قضاییه باید «هر متخلفی را بازخواست کند». [لینک به متن کامل]

محسن موسوی‌بلده، دیگر قاری مشهور، نیز از جامعه قرانی خواست که «جریان خروج از این فتنه را مدیریت کند». او تاکید کرد “اتفاقی که رخ داده است فارغ از صحت و سقم آن، واقعاً وجدان همه جامعه به خصوص جامعه قرآنی را به شدت جریحه دار کرده است.” [لینک به متن کامل]

mosavibaladeh-mohsen

محسن موسوی بلده خواستار بررسی پرونده خارج از نوبت شد

موسوی بلده در عین حال خواستار آن شده که این پرونده به عنوان یک «پرونده حساس» قضایی، «خارج از نوبت» رسیدگی شود.

موسوی بلده عنوان کرد: «وقتی که حکم قضایی اعلام شد نیز همه باید در برابر آن تسلیم باشیم و گردن بسپاریم و به هر حکمی که باشد از محکومیت یا تبرئه، راضی باشیم.»

او به ایکنا گفت: «البته این را هم اضافه کنم در مقابل این همه چهره نورانی در جامعه قرآنی و شهدای بزرگواری که بسیار زیبا در عرصه تلاوت قرآن و عمل به آن درخشیدند، این اتفاق ناخوشایند ولو خدای نخواسته اثبات شود، باز هم نمی تواند آن ویژگی های مثبت را که این جامعه به برکت انس با قرآن از آن برخوردار است، خدشه دار کند.»

واکنش افکار عمومی

اما فارع از تمام بحث ها و واکنش ها مهمترین موضوعی که باعث شد این ماجرا در صدر اخبار ایران قرار گیرد، حساسیت ویژه افکار عمومی به آن بود. پس از مطرح شدن این ادعاها مردم در شبکه های اجتماعی خواستار روشن شدن قضیه شدند.

کامنت های اخبار مرتبط با این ماجرا در خبرگزاری قران (ایکنا) این موضوع را بیشتر روشن می کند. ایمان یکی از مخاطبان خبرگزاری ایکنا در ذیل یکی از اخبار این خبرگزاری خطاب به موسوی بلده نوشته است ” باسلام خدمت استاد بزرگوار و ازاده لطفا به داد قران و جامعه قرانی برسید و با درخواست مجدانه از قوه قضاییه هرچه زودتر احقاق حق بفرمایید و ازطرف اساتید و بزرگان قرآنی نامه ای به قوه قضاییه بدهید.”

اسماعیل یکی دیگر از مخاطبان این خبرگزاری در کامنتی آورده است “باید با عوامل انتشار خبر هم برخورد جداگانه ای شود. چرا که انتشار اتهام اثبات نشده از جهات شرعی و عرفی و اخلاقی امری ناپسند است.”

یکی از مخاطبان سایت فرارو هم در اظهار نظری در این باره می گوید: «فارغ از آنکه ایشان گناهگار یا بی گناه باشد نباید از مقام معظم رهبری مایه بگذارد، حالا ایشان قاری بیت رهبری هم باشند چه ارتباطی دارد از مقام معظم رهبری خرج کنند ،البته اگر گناهکار باشد قوه قضاییه نباید دنبال ماست مالی پروند باشند یا آن را مشمول مرور زمان کند، که اینکار در نهایت به اعتماد عمومی بسیار ضربه می زند اگر ایشان گناهکار باشد و محکوم هم شود مطمئن باشید نگاه مردم نسبت به نظام قطعا مثبت تر خواهد شد و عمل این فرد را هم به حساب نظام و اسلام نمی گذارند، چرا که در هر صنف و گروهی ممکن است انسان فاسد باشد ولی اگر خدایی نکرده بی دلیل تبرئه شود، میخی بر تابوت اعتماد عمومی خواهد بود. البته وجود شاکیانی که عمدتا از خانواده های بسیار متدین و با اخلاق می باشند و کمترکسی است که با آبروی خود بازی کند این شکایتها خیلی نمی تواند بی دلیل باشد، چرا هر جور حساب می کنید یه جای کار می لنگد، یعنی این شاکیان بی دلیل بگویند به ما تجاوز شده است قطعا کسی آبروی خود را نمی برد ظاهرا یک چیزهایی بوده، پناه می بریم به خدا!»

“باران” یکی دیگر از مخاطبان فرارو است که از  زاویه دیگری به مسئله پرداخته است. او می گوید: «خدا به خودش و خانواده‌اش صبر بدهد. تحمل این حجم عظیم شایعات و انتشار آن در شبکه های اجتماعی حتما فشار روحی و روانی بسیار سنگینی رو بر خانواده محترم ایشون وارد کرده. واقعا انصاف نیست که قبل از بررسی موضوع درباره یک نفر قضاوت کرد.»

یک مخاطب بی نام هم اظهار کرده است: “حاج سعید به گواه همگان از پاکترین و مومن ترین قاریان جهان اسلام است دشمنان اسلام می خواهند ما امت مسلمان ایران را دلسرد کنند ولی ما امت مسلمان ایران مثل کوه پشت حاج سعید عزیز ایستاده ایم.”

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. اگر موضوع شکایت جدید باشد ممکن است معاینه پزشک قانونی جوابی محکمه پسند برای قاضی داشته باشد و اگر موضوع مربوط به زمان قدیم باشد با توجه به تعدد شکات ، میبایست موضوع بسیار جدی بررسی گردد وصد البته رسانه ای شدن اینگونه مطالب ” در صورت اعتماد به عملکرد قوه قضائیه ” کار زیبایی نیست زیرا که میتواند بصورت مضمر برای جامعه نقش منفی داشته باشد

  2. باسلام به کلیه مخاطبان محترم
    این موضوع فارغ از تمام جوانبی که بر آن سایه افکنده است محکی است برای قوه قضاییه در برخورد با دو نوع جرم
    اول جرم سایبری منتشر کنندگان این خبر که بدون اطلاع از صحت و سقم این موضوع به طور یک جانبه این هجمه را ترتیب داده اند وبرای به جا نشاندن این نوع افراد که چنین سایتهایی را مدیریت می کنند باید برخوردیدقاطع صورت گیرد
    دوم تحقیقات جامع و مفصل با دقت هر چه تمامتر برای شفاف سازی موضوع که از دوجهت حایز اهمیت است
    ۱- نخست ماهیت جرم که بر اساس آموزه های دینی و اسلامی از کریه ترین و منزجر کننده ترین جرایم به حساب می آید و برای فاعل عقوبت سختی راپیش بینی نموده است ودر بعد دیگر شخصیت فاعل مطرح می باشد که در صورت اثبات و انتساب بزه با توجه به اهمیت جامعه ای که فرد مورد نظر به اًن تعلق دارد بار سنگینی به دوش صنف مذکور تحمیل می کند که چگونه با این موضوع برخورد کند انشاءالله که با دیده ای باز و بدون در نظر گرفتن بعضی احتمالاتی که از سوی برخی افراد در مورد گذر بدون توجه از موضوع مطرح می شود توسط قوه قضاییه با دقتی خاص پیگیری شده و در هردو صورت جهت تنویر افکار عمومی اطلاع رسانی کامل صورت گیرد و حکم قاطع برای هر دو مورد فوق الذکر صادر گردد

    3
    1
  3. انصاف نيوز عزيز ! شما كه اتهام اولى و اصلى متهم را مسكوت گذاشته ايد ، چگونه تيتر مى زنيد ؛ « سير تا پياز ماجراى …. » ؟!

    3
    2
  4. قاعدتا یک اتفاقی افتاده که این اقا چهارتاشاکی داره اما اینکه اصل ماجراچه بوده وبه چه نحومشخص نیست انچه دراین بین مهم است استفاده شبکه های معاند ودشمنان تابلودارنظام ازاین موضوع است که متاسفانه به علت قوی بودن انهادربحث رسانه وسایبر وهمچنین فقدان ارائه اطلاعات به موقع وشفاف از طرف نهادها موجب ایجاد شایعات بسیار و فضای رسانه ای غبارالود و شبهه ناک شده است. معذلک جدای از بحث رسانه در صورتی که بزه محرز شود طبق قانون جزایش اشد مجازات است و اگر واقعا جرم انتسابی ثابت شود مرحم این زخم عمیق بر پیکره جامعه دینی و قرانی ما چیزی جزا عدام نیست

  5. … در طول چند سال انجام بدي تا بالاخره خون چند تا شون به جوش بياد تظلم ببرن، … شكات كه دست شون رو از همه جا كوتاه مي بين چه كاري مي تونن بكنن جز پناه بردن به رسانه ها به عنوان أهرم فشار!

  6. حتما سخنگوی قوه قضائیه هم میدانند که ، اتهاماتی که اثباتش مشکل است اتهام تشویق به فساد نیست ، چون اثبات این اتهام نیاز به شهادت چهار شاهد عادل ندارد ؟!!
    اتهاماتی اثباتش مشکل است که شکات در رسنانه ها اعلام کرده اند ، مضافا که برای اتهام تشویق به فساد هم چهار سال زندان تعیین نمیشود آنهم برای قاری معروف قران !
    سئوالی که مطرح است این است که این مومن محضن لله نوجوانان را تشویق به فساد میکرده است ، آنهم ظرف چند سال ؟!

  7. تعجبم از اینه که چرا جامعه قرآنی در حمایت از طوسی بر علیه شکات جبهه گرفته؟!
    کمی تأمل کنید مگه خود شکات جزئی از جامعه قرآنی نیستن؟! مگه شکات برای آموزش علوم قرآنی پیش طوسی نرفته بودند؟
    جامعه قرآنی نباید طرف هیچکدوم رو بگیره! شاکی و متشاکی هر دو عضو یک خانواده هستند!

    1
    1

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا