خرید تور تابستان ایران بوم گردی

سبوس برنج را نمی‌شناسند!

از شب گذشته فیلمی حدود ۱ دقیقه و ۳۸ ثانیه‌ای در چند کانال تلگرامی منتشر و به فاصله‌ای ‌اندک به محکمترین «سند تحقیق» نزد تعدادی از خبرنگاران استان بدل شد تا طی آن وزیر جهاد کشاورزی را به توهین و تحقیر کشاورزان گیلانی محکوم کنند و خواستار استیضاح او شوند.

ماجرا از سفر دو روزه محمود حجتی وزیر جهاد کشاورزی به گیلان آغاز شد. سفری که در آن وزیر چند بار بر حمایت از کشاورزان و برنجکاران تاکید کرد و توضیح داد از واردات برنج بیش از نیاز کشاورزان و در فصل فروش جلوگیری شده است. ماجرای سفر حجتی اما با خروج از شهرهای شرق گیلان خاتمه پیدا نکرد. ابتدا انتشار صدای حسنی نماینده رشت به طرزی عجیب در یکی از کانال‌های تلگرامی خارج از کشور که طی ماهای گذشته بر طبل فساد محض در گیلان کوبیده باعث تعجب بسیاری درباره جایگاه نمایندگان شد و بعد از آن انتشار فیلمی کوتاه مربوط به بازدید حجتی از شرکت صنایع غذایی هادی گیلتاز که گفته می‌شود مجهز‌ترین کارخانه تولید برنج در استان و تنها تولید کننده برنج قهوه‌ای و سبوس برنج ایزوله شده در چاف است، فریاد وامصیبتای عده‌ای را در استان بلند کرد.

در این فیلم یک کشاورز با نام «علی» در حضور وزیر جهاد کشاورزی، استاندار گیلان، لاهوتی نماینده لنگرود، عباسی نماینده رودسر و املش در حال انتقاد از سیاست‌های جهاد کشاورزی در خصوص برنج است. به کشاورز زحمت کشی که سال‌ها به دلیل اقتصاد بیمار ایران با مشکلات مختلفی دست و پنجه نرم کرده و می‌کند و با گذشتن از جان و مال خود زمین خود را هر سال به امید بهبود وضعیت برای سال بعد آماده می‌کند انتقادی وارد نیست. انتقاد اما به شدید‌ترین شکل ممکن به صاحبان برخی از رسانه‌های استان، فعالان اجتماعی و شماری از کاربران شبکه‌های اجتماعی وارد است که بعد از تماشای فیلمی یک دقیقه‌ای از پیشنهاد وزیر و یکی از همراهانش مبنی بر خوردن «برنج سبوس دار» برداشتی توهین آمیز کردند. مگر می‌توان خود را مدافع برنجکاران دانست و سبوس را کلمه‌ای توهین آمیز فرض کرد؟

نکته مثبت این فیلم گوش دادن وزیر و استاندار به صحبت‌های سراسر انتقادی این کشاورز است. حتی وقتی کشاورز عصبانی از سال‌ها بی‌توجهی به تلاش‌هایش مستقیما و صراحتا خطاب به وزیر می‌گوید؛ «هدف شما نابودی کشاورز و کشاورزی است» وزیر و استاندار واکنشی نشان نمی‌دهند و اعتراض را حق کشاورز می‌دانند. اما کشاورز مورد نظر، انتقادات و جملات خود را چندین بار تکرار می‌کند و می‌گوید می‌خواهد از زبان وزیر بشنود چرا برنج وارد می‌شود؟ به او می‌گویند که وزیر جلوی واردات را گرفته است اما جملات اعتراضی او ادامه دارد. جملاتی که البته باید در جای خود بررسی شود. و قطعا وزیر در حاشیه یک بازدید و چندین برنامه پیش بینی شده نمی‌تواند برای او از اقتصاد بیمار و قاچاق کالا و هزینه تمام شده بالای برنج در ایران و کاهش قدرت خرید مردم به دنبال افزایش قیمت برنج سخنرانی کند. اصلا حتی اگر توضیح هم ارائه می‌شد مگر زخم سال‌ها بی‌توجهی به کشاورزان در ایران با توضیحات احتمالی برطرف می‌شود؟

داستان اما از یک کلید واژه آغاز می‌شود که مربوط به حدود ۵ دقیقه قبل از این فیلم است. جایی که مدیر کارخانه گیلتاز که ماجرا در آن روی داده برای حاضران از تاثیرات وجود سبوس در برنج بروی اخلاق و آرامش روحی و درمان و پیشگیری انواع بیماری‌ها می‌گوید. به گونه‌ای که تولیدات جداگانه سبوس برنج برای وزیر جالب توجه می‌آید و او صراحتا به صاحب کارخانه قول مساعدت برای هماهنگی با وزیر بهداشت برای استفاده از این محصول پر خاصیت در کشور را مطرح می‌کند.

اما علی رغم تمام خواهش‌ها کشاورز ماجرا حاضر به پایان دیالوگ‌های اعتراضی‌اش نمی‌شود و در پاسخ به یک نفر می‌گوید که من جوشی نیستم حجتی وزیر جهاد کشاورزی با لبخند و به شوخی به او می‌گوید «خیلی جوشی نیستی؟»

در همین حین صدای دیگری هم در فیلم به گوش می‌رسد که خطاب به برنجکار می‌گوید «تو برنج سبوس دار بخور» جمله‌ای که لبخند وزیر را به دنبال دارد و او هم خطاب به برنجکار و براساس توضیحات ۵ دقیقه قبل صاحب کارخانه و مطالب منتشر شده در برشورهای این کارخانه، مبنی بر خاصیت آرامبخشی سبوس به کشاورز معترض پیشنهاد خوردن برنج سبوس دار را می‌دهد که با خنده حاضران ماجرا خاتمه پیدا می‌کند.

این موضوع اما به شکلی عجیب در برخی کانال‌های تلگرامی مطرح می‌شود. عده‌ای با تشکیل یک گروه‌هایی خواستار عذرخواهی وزیر به دلیل توهین به برنجکاران گیلان می‌شود و در‌‌‌ همان حال خبر می‌دهند که دو نماینده گیلان هم گفته‌اند به دلیل این توهین وزیر را استیضاح می‌کنند! حالا سوال این است که چگونه یک گیلانی برنج را می‌شناسد اما سبوس و خاصیت‌های آن را نمی‌داند؟ چگونه نمی‌داند که برنج سبوس دار ارزش غذایی بیشتری نسبت به برنج سفید دارد و طی سال‌های گذشته تلاش زیادی مبنی بر استفاده از برنج قهوه‌ای شده است؟

چگونه یک خبرنگار مطلبی را براساس یک فیلم ۱ دقیقه‌ای منتشر می‌کند و عناوین عجیبی مانند «توهین بی‌شرمانه وزیر» را هم برایش انتخاب می‌کند اما نمی‌داند که با مصرف یک وعده برنج سبوس دار، ریزمغذی‌های فراوانی مانند فیبر، پروتئین، ویتامین‌های گروه B، کلسیم، آهن، منیزیم، منگنز، فسفر، پتاسیم و روی به بدن می‌رسد از این مهم‌تر تولید این محصول در مقایسه با برنج سفید، با ضایعات کمتر و درآمدزایی بیشتری برای شالیکاران همراه است؟

این عزیزان که مخالف واردات برنج خارجی هستند اطلاع ندارند که طی چند سال اخیر، کشورهایی مانند هند، تایلند و حتی فیلیپین، سعی کرده‌اند تولید و مصرف برنج سبوس دار را افزایش دهند و بازارهای اروپایی هم یکی از مشتری‌های برنج سبوس دار هستند؟

برای ادمین‌های کانال‌های تلگرامی نمی‌توان چندان متاسف بود چون انتظاری از آنان نمی‌رود و اساسا برای انتشار مطلب و کار خبری آموزش ندیده‌اند اما می‌توان برای خبرنگاران و سردبیران بعضی خبرگزاری‌ها در استان و پایگاه‌های خبری که بر موج چند کانال تلگرامی سوار شدند و بدون دقیقه‌ای بررسی فیلم را کپی کردند و برآن شرح نوشتند متاسف بود. نه فقط بابت زیر سوال رفتن وزیر بلکه برای مخدوش شدن وجه اطلاع رسانی و از بین رفتن جایگاه خبرنگار و اهمیت تحقیق و بررسی قبل از انتشار خبر تاسف خورد.

شماری از این افراد حتی بعد از راه اندازی کمپین‌های مجازی اعتراض به وزیر، فعالیت تمام قد اصولگراهای گیلان نظرشان را جلب نکرد و متوجه نشدند که در زمین اصولگرا‌ها در حال بازی هستند. ‌‌‌ همان افرادی که دولت مورد حمایتشان طی ۸ سال کشاورزی گیلان و ایران را تا مرز نابودی محض پیش برد و اگر برنامه‌های حمایتی با کارآمدی نسبی در دولت روحانی نبود، حتما در گیلان شاهد از بین رفتن بخش بیشتری از زمین‌های برنجکاری و چای و مرکبات و… بودیم.

انتهای پیام

بانک صادرات

نوشته های مشابه

پیام

  1. حجتی از معدود وزیران قوی کابینه است، حالا ناجوانمردانه هم بهش حمله میکنند.

  2. هر جا سخن از انحراف است نام ناجوانمردانه تندروهای اصول سوار! ازجمله پایداریون می درخشد، از انحراف بست نشینان فرقه زنبیلیه تا همسویی با ترامپ و ترامپیون در پاره کردن برجام و نیز پاس گل به خرفتهای سعودی با اشغال سفارتشان و تیترهای جنجالی کیهان و مظلوم نمایی کفتارهای قاتل کودکان یمن و اینک نیز با حمله به شریفترین عضو کابینه با سوار شدن بر موج نامردی رسانه ای و وارونگی رویدادها… حکایت همچنان باقیست!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا